ITALIE

Florence..

Van Gogh in het zwart: grafisch werk uit het Van Gogh Museum in Amsterdam, voor het eerst buiten Nederland. Tot en met 14 december in het Nederlands inter-universitair kunsthistorisch instituut aan de Viale Torricelli nr 5.

Het goud van de Thraciërs uit het archeologisch museum van Sofia, t/m 28 december in de crypte van de Santa Croce-basiliek, Piazza Santa Croce 19.

Oristano (Sardinië)

De Fenicische beschaving op Sardinië, t/m 30 december in het Museo Antiquarium Arborense.

Rome

Fayyum: mysterieuze gezichten van Egypte: op hout, textiel en stuc geschilderde portretten uit de eerste, tweede en derde eeuw na Christus. Tot en met 15 februari in Palazzo Ruspoli, Via del Corso 418.

Turijn

Jan van Eyck, t/m 14 december in de Galleria Sabauda, waarvan de vaste collectie bestaat uit werk van Vlaamse en Hollandse meesters. De Van Eycks uit deze collectie worden geconfronteerd met de Van Eycks uit de John G. Johnson Collection van het Philadelphia Museum of Art.

Amerikaanse kunst 1975-1995 uit de collecties van het Whitney Museum of American Art: zestig nooit eerder in Italië tentoongestelde werken van de grootste Amerikaanse kunstenaars van de laatste twintig jaar. Van 21 oktober t/m 18 januari in het Castello di Rivoli.

Venetië

De 47ste Kunstbiënnale in de Giardini is nog open t/m 9 november. Tel. 0039-41-5218711, fax 5200569.

Meer over