ITALIE

Italiens de Paris, De Chirico en andere Italiaanse schilders in het Parijs van de jaren '30. Tot en met 15 november in het Palazzo Martinengo....

Brescia

Landschappen en portretten van Angelo Inganni (1807-1880), die behoorde tot de stroming van de 'prospettici'. Tot en met 10 augustus in het Palazzo Bonoris.

Como

Twee hommages (t/m 2 oktober) aan de vorig jaar vermoorde modeontwerper Gianni Versace, in de Villa Olmo aan het Comomeer, en een selectie uit zijn collecties in de Fondazione Antonio Ratti.

Ferrara

De grote Britse portretschilder Thomas Gainsborough (1727-1788), protagonist van de Europese rococo, t/m 30 augustus in het Palazzo dei Diamanti, Corso Ercole I d'Este 21.

Florence

Ferrando Spagnuolo en andere Iberische meesters in het Italië van Leonardo da Vinci en Michelangelo, t/m 30 juli in Casa Buonarroti, Via Ghibellina 70.

In het Uffizi hangt weer de Doop van Christus van Verrocchio, waarop na de restauratie de hand te zien is van zijn meester Leonardo da Vinci.

Milaan

Werken van Mimmo Germanà (1944-1992), lid van de schildersgroep Transavanguardia, t/m 31 juli in de Galleria Cannaviello en t/m 29 september in Palazzo Bandera in Busto Arsizio (bij Milaan).

Venetië

Een keuze uit de 180.000 Venetië-foto's die de gemeente kocht van studio Giacomelli. Tot en met 20 september in Palazzo Fortuny.

Meer over