ITALIE

Montmarte 1880-1930, de geboorte van de moderne kunst, t/m 18 oktober in het Archeologisch Museum...

Aosta

Napels

Honderd ontwerpen van Filippo Juvarra uit Messina (1678-1736), een van de leidende architecten en stadsplanners in het Europa van de 17de eeuw. Tot en met 19 september in het Palazzo Reale.

Roma

Het mega-festival Estate Romana gaat nog door tot begin oktober, met dagelijks tientallen manifestaties, vaak in de openlucht: alle soorten muziek uit alle landen, film, dans, literatuur, toneel, cabaret, exposities, rondleidingen, activiteiten voor kinderen, sport en ander vermaak. Internet www.estateromana98.it.

Plexiglas-werken van Massimo Pullini worden geëxposeerd tussen de opgravingen van het stadion van keizer Domitianus onder de Piazza Navona. Rondleidingen t/m 29 augustus elke woensdag- en zaterdagavond.

Trieste

Shalom Trieste: tentoonstellingen, muziek, theater en film een serie manifestaties over het joodse leven en de joodse cultuur in Triëst sinds de vorige eeuw. De belangrijkste tentoonstellingen lopen t/m 8 november in de Scuderie (Stallen) van het Miramare-kasteel, het Sartorio-museum (Largo Papa Giovanni XXIII 1), het Revoltella-museum (Via Diaz 27), het Museum voor natuurlijke historie en het Svevo-museum, beide in Piazza Hortis 4.

Meer over