ITALIE

De olielampen in het oude Rome, t/m 15 juni in het Museo Civico Archeologico...

Bologna

Brescia

Overzichtstentoonstelling van de schilder Cagnaccio di San Pietro (1897-1946), vertegenwoordiger van het Magisch Realisme. Tot en met 15 juni in Palazzo Martinengo.

Parma

De collecties van het Musée de Beaux Arts van Nancy: 74 werken van meesters van de 16de tot het begin van de 19de eeuw, onder wie Reni, Bruegel, Van Dyck, Manet en Monet). Tot en met 1 juni in het Dogenpaleis van Colorno (bij Parma).

Rome

Op de verjaardag van de stichting van Rome (volgens de overlevering op 21 april 753 voor Christus) wordt na vele jaren discussie een kopie van het ruiterstandbeeld van keizer Marcus Aurelius, de mascotte van Rome, op de originele sokkel op het Plein van het Capitool gezet (het gerestaureerde origineel staat in de Capitolijse musea. Ook t/m 20 juni Città Natura: werken van Joseph Beuys, Lucio Fontano, Carla Accardi, Gary Hill, Jannis Kounellis e.a. in archeologische zones, parken, botanische tuinen en de dierentuin.

Een spectaculaire expositie over de Italiaanse fundamentele natuurkunde, t/m 11 juni in het Palazzo delle Esposizioni.

Varese

Het impressionisme in de beeldhouwkunst van Renoir en Guino, t/m 29 juni in Palazzo Bandera, Busto Arsizio (bij Varese).

Meer over