Italië verslaat wereldkampioen Spanje

In een duel tussen de twee laatste wereldkampioenen heeft Italië vanavond Spanje verslagen. In Bari besliste invaller Alberto Aquilani kort voor tijd de oefenwedstrijd: 2-1. Als Oranje vanavond van Engeland had gewonnen, dan was de equipe van Bert van Marwijk de nieuwe nummer 1 op de Wereldranglijst.

Redactie
null Beeld ap
Beeld ap

Spanje miste enkele belangrijke spelers en zag Riccardo Montolivo de thuisploeg al snel op voorsprong zetten.

Vanaf de stip maakte Xabi Alonso kort voor rust gelijk. Aquilani scoorde in de 84ste minuut met een van richting veranderd schot de winnende. De Italiaan Domenico Criscito raakte nog de paal.

Het basisteam van Spanje telde slechts twee voetballers van Barcelona, tegen zeven vorig jaar in de WK-finale tegen Nederland (1-0). Fernando Torres (Chelsea) en Gerard Piqué (Barcelona) moesten in de eerste helft met een blessure het duel staken.

Voor Italië was het de eerste zege op Spanje in 17 jaar. Door de Spaanse nederlaag komt de eerste plaats op de FIFA-wereldranglijst nog meer onder druk te staan. Nederland staat tweede en had na deze verliespartij van Spanje bij winst in het afgelaste oefenduel met Engeland de leidende positie kunnen overnemen.

Frankrijk
In Montpellier kwam Frankrijk tegen Chili niet verder dan 1-1. Loic Remy scoorde voor de Franse ploeg.

null Beeld epa
Beeld epa
Meer over