Italiaanse Vogue

Franca Sozzani, hoofdredactrice van de Italiaanse Vogue, gaat de strijd aan met het extreem dunne schoonheidsideaal. Op de cover van het juninummer van de modebijbel prijken maar liefst drie plussize modellen in sexy lingerie. Op de website van het blad verschijnt sinds kort een speciale 'curvy'-rubriek. Lezers met een maatje meer kunnen hier terecht voor speciale modetips en inspirerende verhalen over succesvolle volslanke vrouwen, zoals Adele en 's Neerlands eigen Caro Emerald. Ook lanceerde Sozanni een campagne tegen pro-anorexia websites en blogs. 'Ik ontdekte dat er ontelbare websites en blogs zijn die anorexia niet alleen stimuleren, maar jonge mensen ook aansporen om met elkaars lichaam te concurreren', meldt Sozzani in The Telegraph. 'De modewereld krijgt hier vaak de schuld voor, maar wij zijn vastberaden om te laten zien dat mode deze ziekte ook kan tegengaan.'


Releasedatum 23e James Bond film bekend

De 23e James Bond film gaat op 26 oktober 2012 in première in Groot-Brittannië. Dit hebben productiebedrijven EON Productions en Metro-Goldwyn-Mayer Inc. donderdag bekend gemaakt. Hoe de film zal heten, of wanneer deze in de Nederlandse bioscopen zal verschijnen, is nog niet bekend. Wel is zeker dat acteur Daniel Craig voor de derde keer in de huid van de legendarische Britse geheimagent zal kruipen. De regie is in handen van Sam Mendes, die in 1999 een Oscar won voor American Beauty, en schrijvers Neal Purvis en Robert Wade zullen worden ondersteund door John Logan, die het script schreef voor Gladiator. Het geheel wordt geproduceerd door Michael G. Wilson en Barbara Broccoli.


Waar Heeft de Wereld het over?

Wereldwijd #Coldplay


Voor het eerst in ruim twee jaar tijd is er nieuwe muziek van Coldplay verschenen. Het nummer Every Teardrop Is A Waterfall was gisteren vanaf 13.00 uur te beluisteren op coldplay.com en radiostations over de hele wereld. Claudia de Breij 'schoot uit' en startte op 3FM de plaat vijf minuten eerder in.


Verenigde Staten #Fear Factor


NBC haalt Fear Factor, de spelshow waarin kandidaten bloedstollende of smerige stunts moeten uitvoeren, uit de mottenballen. Voor de nieuwe versie belooft de zender vooral grotere beproevingen en minder eet-deze-kevers-op-spelletjes. Het programma stamt af van de baanbrekende jaren 90-Endemolproductie Now or Never, gepresenteerd door Rolf Wouters.


India #Sukanya Roy


India is trots op Sukanya Roy, het 14-jarige meisje dat gisteren de nationale spellingswedstrijd (Scripps National Spelling Bee) van Amerika won. Ze is de vierde Indiaas-Amerikaanse op rij die er met de hoofdprijs vandoor gaat. Het was uiteindelijk de correcte spelling van het woord cymotrichous (Grieks voor 'golvend haar') dat haar aan de overwinning hielp.


'Ikzelf duld geen geweld of moord. Maar dit is kunst met een boodschap.'


Rihanna verdedigt de videoclip voor haar nieuwe single Man Down, waarin de zangeres een verkrachter vermoordt.


Bijna miljoen kijkers in memoriam Willem Duys

Bijna een miljoen mensen (999.000) hebben donderdagavond gekeken naar Een leven voor de vuist weg, de ingelaste AVRO-uitzending over Willem Duys op Nederland 1. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO). Het in memoriam staat op de negende plaats van de best bekeken programma's van de donderdagavond. Vrienden en oud-collega's van Duys haalden herinneringen op aan de legendarische tv-presentator die in de nacht van woensdag op donderdag overleed. De uitzending was gemaakt door Han Peekel.


Meer over