Nieuws

Israël bestookt vanuit de lucht doelwitten Hamas in Gaza

Het Israëlische leger voert in de vroege zondagochtend luchtaanvallen uit op militaire doelwitten van Hamas in de Gazastrook. ‘Israëlische gevechtsvliegtuigen richten zich op een locatie van de Al-Qassam-brigades ten westen van Khan Younis in het zuiden van Gaza’, melden bronnen aan het internationale persbureau AFP. Al-Qassam is de militaire tak van de radicale Palestijnse groep Hamas die in Gaza aan de macht is.

Redactie
Rook stijgt op na Israëlische luchtaanvallen op Hamas-doelen bij Khan Younis in de Gazastrook zondagnacht. Beeld AFP
Rook stijgt op na Israëlische luchtaanvallen op Hamas-doelen bij Khan Younis in de Gazastrook zondagnacht.Beeld AFP

Op een video die gemaakt is in Khan Younis, in het zuiden van de Gazastrook, zijn drie grote explosies te zien terwijl het geluid van overvliegende straaljagers klinkt. Er zijn geen meldingen van slachtoffers of gewonden.

Volgens het Israëlische leger zijn de aanvallen gericht op een raketproductie-eenheid en een militaire post van Hamas.

Eerder op zaterdag waren twee raketten afgevuurd vanuit Gaza, die voor de kust van Tel Aviv in de Middellandse Zee terechtkwamen.

Woensdag beschoten Palestijnse militanten in Gaza een Israëlische burger in de buurt van het veiligheidshek. Die raakte daarbij gewond. Israël antwoordde daarop met beschietingen door tanks van meerdere Hamas-doelen. Het was de eerste schotenwisseling tussen Hamas en Israël in lange tijd.

In mei sloten Israël en Hamas een staakt-het-vuren na een conflict van elf dagen. In de rest van 2021 werden er vanuit de Gazastrook vijf aanvallen op Israël uitgevoerd, meldde het Israëlische leger eind december in een rapport.

Meer over