'Is gevoeligheid niet je ding, ga dan voor de stijlvolle bitchy look'

Jossine Modderman en Arno Kantelberg geven elke week ongevraagd stijladvies aan bekende mensen.

Jossine Modderman en Arno Kantelberg
null Beeld Nederlandse Freelancers / MMP
Beeld Nederlandse Freelancers / MMP

Arno Kantelberg, hoofdredacteur Esquire:

Met mr. Frank Visser (64) voel ik een zekere verwantschap. We spreken beiden recht vanuit een onbevooroordeelde blik; onze uitspraak is bindend en er kan niet over worden gecorrespondeerd. Het verschil zit 'm in de gedaagden: die melden zich bij mij niet vrijwillig.

Over de uitdossing van de rijdende rechter kan ik kort zijn. Die was altijd al verzorgd, maar heeft met de jaren aan durf gewonnen. Van zwarte en donkergrijze pakken is hij in de loop der jaren opgeschoven via bruin (corduroy!) en mosgroen naar bruisend blauw en cool khaki - zie de vrolijke kleurcombinatie hiernaast, inclusief uitmuntende bril. Jammer dat ik niet even kan voelen, maar vest en jasje lijken van een mooie, zachte wol te zijn gefabriceerd. Het jasje lijkt unconstructed (dus zonder voering), wat niet alleen comfortabel zit, maar ook een soepeler silhouet oplevert, het oogt minder 'stijf' dan een geplakte jas.

Mr. Visser heeft de NCRV ingeruild voor SBS, dus de vroom gevouwen handen lijken me wat gedateerd, maar deze houding biedt wel goed zicht op een vergrijp dat in het Stijlwetboek staat omschreven als 'ernstig'. Waar, edelachtbare, hebt u de manchetten van het witte overhemd gelaten? Het verdonkeremanen van manchetten is een delict dat we niet door de vingers kunnen zien. Mijn oordeel luidt daarom: Schuldig!

Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen.

null Beeld MMP
Beeld MMP

Jossine Modderman, hoofdredacteur LINDAnieuws.nl:

De gevallen Nurten Albayrak (50) is geen lelijke vrouw - zij het wat onverzettelijk in het gezicht. Nu is het ook niet makkelijk als Turkse vrouw je een weg naar boven te banen in de Nederlandse bestuurlijke jungle. Grimmigheid wil dan wel eens een permanente plek rond de mond innemen. De afgelopen tijd stond de voormalig directeur van het COA vaker voor de rechter dan haar lief is vanwege een reeks van mogelijke malversaties.

Mevrouw Albayrak kiest in de arena voor de vaker gespotte battledress van koelhartige carrièrevrouwen. Stijve mantelpakken, zonder een spoor gezelligheid of zoals hier: jeu-loze mantels van zwaar materiaal. Stevig dichtgeknoopt, als een voetbaltrainer in de verdediging, fier postuur. Trouwens, rood met zwart afgetopt: een hardere kleurencombinatie is er bijkans niet. Persoonlijk hou ik wel van een beetje kwetsbaarheid. Sterke vrouwen die denken er saai uit te moeten zien, het is gewoonweg boring.

Is gevoeligheid echt niet je ding, ga dan voor de stijlvolle bitchy look - kan jou het schelen. Een knap gemaakte, soepele, licht glanzende nachtblauwe trenchcoat (geknoopte ceintuur moet) met kniehoge puntlaarzen in zandkleurig slangenleer, dat moet het 'm dan doen. De rechter kan je wellicht 140 uur werkstraf opleggen, maar elegant gekleed zo'n oranje wegwerkershesje ophalen, is ook een manier van winnen.

null Beeld Nederlandse Freelancers
Beeld Nederlandse Freelancers
Meer over