NieuwsMercur-magazineprijzen

Interview met Marc de Hond is ‘Reportage van het Jaar’ volgens jury Mercur-magazineprijzen

De Mercur, de prijs voor beste producties in magazines, is in de categorie Reportage gewonnen door Antoinnette Scheulderman voor haar interview met Marc de Hond in het Volkskrant Magazine. De jury heeft het interview met de inmiddels overleden zoon van opiniepeiler Maurice de Hond, die een dwarslaesie had en is gestorven aan kanker, uitgeroepen tot Reportage van het Jaar.

null Beeld Robin De Puy
Beeld Robin De Puy

Volgens de jury stelde Scheulderman de juiste vragen en geeft ze de feiten droog weer. Een jurylid over het interview: ‘Ik opende het verhaal ’s ochtends om zes uur in bed en ik zat nog heel lang met tranen achter mijn scherm’. Het interview is zo goed opgebouwd, ‘dat je er helemaal ingezogen wordt’, aldus het juryrapport.

Scheulderman hoorde via een videoverbinding dat ze had gewonnen. Ze twitterde over haar nominatie: ‘De aanleiding tot het gesprek was te verdrietig om hier echt blij mee te kunnen zijn, maar Marcs weduwe Remona zei: ‘Ik vind het fijn dat zijn naam weer wordt genoemd, en er nog een keer aandacht is voor Marcs boodschap.’

Vanwege de coronapandemie vond de uitreiking via een livestream plaats vanuit Central Studio’s in Utrecht onder leiding van Winfried Baijens.

Meer over