Internet is best ok & De bandjes van gullit

Het web herstelt het vertrouwen in de mens.En Ruud Gullit was ooit benijdenswaardig.

Is internet een vergaarbak van cynisme, schaamteloos geschreeuw en harde porno? Nou ja, óók. Maar het duistere wereldwijde web brengt zo nu en dan zeker wat optimistische en vertederende lichtpuntjes voort, vaak in de vorm van kattenfilmpjes in allerhande poses en outfits. Wie zijn kat een kerstmanpak aantrekt en voor een spiegel laat springen, heeft gegarandeerd een YouTube-hit.

Woensdag plaatste de Amerikaanse website BuzzFeed een blog met vertederpotentie, dat al snel via Facebook werd verspreid. Onder de ietwat pretentieuze kop '21 pictures that will restore your faith in humanity' staan 21 foto's die, nou ja, het vertrouwen in de mensheid inderdaad wat herstellen. Zelfs de meest onderbuikgedreven reaguurder zal bij het zien van de foto's misschien wel een keertje slikken dan wel een traantje wegpinken.

Oké, onder de 21 foto's bevinden zich weer een aantal katten: een met een zuurstofmasker (gered na een brand), een nest jonge kittens (gered na een overstroming in India) en een kat op de schoot van een baby (succes verzekerd).

Maar wat te denken van het briefje dat een oude dame schreef aan een ober die haar deed denken aan haar overleden zoon? Of de twee Noorse mannen die een schaap uit de zee redden? Het meisje dat een supermarkt per brief vraagt waarom tijgerbrood niet giraffebrood heet? En, misschien wel de meest hoopgevende van allemaal: de 92 procent die op de internetpoll 'What should Snooki name her son?' antwoordt: 'I really don't care.'

Beste Ruud,

'Ik ben niet te benijden', zei je ooit. Je was trainer van Feyenoord en had net je vijfde wedstrijd van het seizoen verloren. Dat was niet helemaal waar, Ruud. Als voetballer won je onder andere het Europees Kampioenschap met het Nederlands elftal en twee keer de Europacup I. Je werd zes keer landskampioen en twee keer wereldvoetballer van het jaar. Als trainer won je de FA Cup met Chelsea en Newcastle United. En met Feyenoord kende je toch ook wel een aardige eerste seizoenshelft? Dus je was toen best te benijden Ruud, ondanks die paar verloren wedstrijden.

Vorige week werd bekend dat je ging scheiden van je Estelle. Heel Nederland kon zich verlekkeren aan jullie breuk. Estelle deed uitgebreid haar verhaal in De Telegraaf. 'Ruud had natuurlijk affaires. Altijd al. En natuurlijk wist ik daarvan.' Ik weet niet wat erger is, Ruud. Dat Estelle nou zo schaamteloos haar verhaal doet, of dat ze twee keer het woord 'natuurlijk' gebruikt.

Daar lag je kans. Toen had je je mond moeten houden, erboven moeten staan. Het gaat tenslotte niemand iets aan. Zelfs niet ome Johan. Maar in de Story vertelde je hoe je je op Schiphol verschool achter een vuilcontainer en Estelle thuis afluisterde, hetgeen leidde tot een nieuw fenomeen: de zogenaamde Gullit-tapes. Beste Ruud, nu ben je pas echt niet te benijden.

undefined

Meer over