International School Almere plots gesloten

De International School Almere heeft per direct de deuren gesloten. Reden voor de sluiting zijn problemen met het vernieuwen van de onderwijslicentie, zei bestuurslid Sandra Rijnbach vrijdag. De sluiting komt volkomen onverwacht voor ouders en leerlingen, die donderdagavond pas werden ingelicht.

null Beeld International School Almere
Beeld International School Almere

De International School Almere richt zich op buitenlandse kinderen en telt momenteel ongeveer 200 leerlingen. Voor hen wordt druk gezocht naar plaatsen op andere scholen in de regio. De 23 personeelsleden van de internationale school moeten op zoek naar een andere baan.

Volgens Rijnbach reageerden de ouders en leerlingen donderdag emotioneel. 'Ze reageerden zoals je ook zou verwachten. Boos, verdrietig en er heerste onbegrip.'

De school moest dit jaar haar licentie vernieuwen, maar zou de afgelopen jaren organisatorisch een aantal zaken verkeerd aan hebben gepakt. Volgens Rijnbach eiste het ministerie van Onderwijs dat er voor 1 augustus orde op zaken werd gesteld, maar lukt het de school niet om die deadline te halen. Omdat ook een deel van de subsidie weg dreigt te vallen, zag de school zich genoodzaakt de deuren op slot te doen.

Twee jaar geleden betrok de school nog een gloednieuw gebouw in Almere-Poort. Het 8 miljoen euro kostende pand is prominent gesitueerd langs het spoor en valt mede op door het basketbalveld op het dak. Verwacht wordt dat het gebouw de verhuur in gaat.

Meer over