Ingesneeuwde automobilisten Duitsland gered

Hulpverleners hebben zondag circa 170 reizigers gered die op de A20 in het noordoosten van Duitsland in de sneeuw waren gestrand. Een politiewoordvoerster lieten weten dat het gevaar voor de inzittenden van de voertuigen is geweken.

ANP en DPA

Bij de plaatsjes Gützkow en Jarmen in de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren waren in de nacht van zaterrdag op zondag honderden auto's gestrand. Ter hoogte van Süderholz versperden meerdere geslipt vrachtwagens de doorgang voor de voertuigen.

Tot aan de ramen

Op de besneeuwde wegen konden hulpverleners de gestrande reizigers aanvankelijk niet bereiken. De sneeuw stond tot aan de ramen van de gestrande auto's. De politie kreeg veel telefoontjes van verontruste, ingesneeuwde automobilisten.

Overlast

Ook elders in Duitsland zorgen de barre weersomstandigheden zondag opnieuw voor overlast. Op de luchthaven van Frankfurt, het grootste vliegveld van Duitsland, zijn wegens zware sneeuwval zeker zestig vluchten geschrapt. Op veel vluchten die wel doorgaan, zijn vertragingen.

In het noorden van het land is een aantal plaatsen na sneeuwstormen van de buitenwereld afgesloten. De politie in Lübeck adviseert de bevolking niet de weg op te gaan als dat niet noodzakelijk is. Bij Dahmeshöved aan de Oostzee vrezen de autoriteiten voor een dijkdoorbraak.

,

Ingesneeuwde auto's in Den Haag, eerder deze maand. (ANP) Beeld ANP
Ingesneeuwde auto's in Den Haag, eerder deze maand. (ANP)Beeld ANP
Meer over