Infantino overtrad ethische code en kankerverwekkende stof bij Dordtse fabriek

Goedemorgen. FIFA-baas Gianni Infantino heeft de ethische code van de wereldvoetbalbond overtreden. Hij ging te ver met zijn stemadvies voor de UEFA. Verder stoot een Dordtse teflonfabriek een kankverwekkende stof uit. In de Tour de France wacht de renners een zware bergrit. Dit en meest leest u in ons nieuwsoverzicht.

Gianni Infantino.Beeld epa

Terwijl u sliep

Dordtse fabriek stoot kankerverwekkende stof uit
De Dordtse teflonfabriek van het Amerikaanse Chemours (voorheen DuPont) stoot een kankerverwekkende chemische stof uit die volgens toxicologen de gezondheid van werknemers en omwonenden bedreigt. De stof, GenX, veroorzaakte in laboratoriumtests onder meer kanker, nierziekten, leverschade en vruchtbaarheidsproblemen bij ratten en muizen.

Infantino ging te ver met ontraden van Van Praag
FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft de ethische code van de wereldvoetbalbond overtreden. Volgens bronnen van de Volkskrant, die op voorwaarde van anonimiteit spreken, heeft de 46-jarige Zwitser een stemadvies gegeven over de nieuwe voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA.

FIFA-voorzitter Gianni Infantino.Beeld anp

Aanraders van de redactie

Sliedrecht hoopt dat het overwaait
Wonen in een erkend risicogebied, waar de uitstoot van een 'zeer zorgwekkende' chemische stof jarenlang kritische waarden overschreed, dat moet geen pretje zijn. Of is het wel te doen? (+)

Looptherapie voor getraumatiseerde veteranen
Met een nieuwe, veelbelovende therapie komen militairen en politieagenten hun trauma onder ogen. Op een speciale loopband stappen ze het gevaar tegemoet. (+)

Marieke van Gelderen van Stichting Centrum '45 past de 3MDR-therapie toe op een patiënt.Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant

Elma Drayer: Ik zal nog vaak aan Bloeme Evers-Emden terugdenken
'Aan weinig interviews heb ik zo vaak teruggedacht als aan dat met Bloeme Evers-Emden. Afgelopen maandag overleed ze, net 90 jaar oud. Dat zij de leeftijd der zeer, zeer sterken zou bereiken mag op zichzelf een wonder heten. Als pubermeisje overleefde ze ternauwernood onderduik en concentratiekampen; ze was de enige uit het gezin die 'terugkeerde'.'(+)

Wat doet het pond en hoe zit het met de zorg?
In Spanje leven meer Britse expats dan waar ook in de EU. Ze stemden natuurlijk tegen de Brexit. In Benidorm zitten ze nu met duizenden vragen en met twee in het bijzonder. (+)

Het strand van Benidorm. Veel Britten hebben huizen gekocht aan de Spaanse costa's en vrezen voor hun toekomst daar na de Brexit.

Het geheim van Mollema: veel slapen, veel lezen
Bauke Mollema (29) verkeert in de vorm van zijn leven. De aandacht van pers en publiek is navenant. 'Jaaaa, dat geeft wel een speciaal gevoel.' (+)

Is Melania Trump de grote verzoener?
Na alle zwartgalligheid op de Republikeinse conventie is daar dan Melania Trump, de zachte wederhelft van hardvochtige Donald. Na haar toespraak raakt ook zij besmeurd: plagiaat? (+)

Melania en Donald Trump.Beeld ap
Meer over