In winkelcentrum door brand 22 zaken verwoest

Een grote brand heeft zaterdag een complex met 22 winkels in de Hengelose wijk Groot Driene verwoest. De schade bedraagt ongeveer 36 miljoen gulden....

ANP

HENGELO

In verband met de enorme rookontwikkeling en grote hitte moesten veertig mensen enkele uren hun huis verlaten. Ze verbleven zolang in een schoolgebouw. Bejaarden- en verpleeghuizen en het Streekzienhuis Midden Twente (SMT) sloten op advies van de brandweer de ramen om te voorkomen dat bewoners last van de rook zouden krijgen.

Akzo, op enkele kilometers afstand van het winkelcentrum, was extra attent op het neerslaan van zogeheten vliegvuur dat door de wind mee werd gevoerd. Gevaarlijke stoffen kwamen er bij de brand niet vrij.

Tijdens de brand explodeerden tal van gasflessen. Omdat het vuur zich in een razend tempo verspreidde, kon de brandweer de gastoevoer niet stopzetten. Ondanks de inzet van groot materieel moesten de bluseenheden toezien hoe binnen enkele uren de ene na de andere winkel in brand vloog. Wel slaagde de brandweer erin te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een vlakbij gelegen tankstation.

Meer over