In de wereld

JORIS HENQUET

Verenigde Staten #Gotye

De Belgisch-Australische muzikant Gotye heeft de eerste plaats behaald in de Amerikaanse Billboard Hot 100 met zijn wereldhit Somebody That I Used To Know. De zanger is daarmee de eerste Belg die daarin slaagt sinds Soeur Sourire in 1963 met Dominique. Het recente optreden in de populaire tv-show Saturday Night Live heeft zeker bijgedragen aan het Amerikaanse succes van Gotye (echte naam: Wouter De Backer), die eerder al grote successen boekte in Australië en Europa.

Australië #MenAtWork

In Melbourne is muzikant Greg Ham op 58-jarige leeftijd overleden. Ham was lid van de Australische band Men at Work en verantwoordelijk voor het overbekende dwarsfluitdeuntje uit Down Under, de wereldhit van de groep. Ham werd dood aangetroffen in zijn huis in Melbourne. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht.

Verenigde Staten #DickClark

De Amerikaanse tv-presentator Dick Clark is woensdag op 82-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden in Los Angeles. Clark staat bekend als presentator van muziekprogramma's: met de presentatie van American Bandstand introduceerde hij de rock 'n' roll in de Amerikaanse huishoudens. Ook was hij bekend als presentator van de jaarlijkse nieuwjaarsshow Dick Clark's New Year's Rockin' Eve.

undefined

Meer over