In de etalage

Elsevier heeft het grootste deel van de traditonele activiteiten - het uitgeven van kranten, tijdschriften en boeken - in de etalage gezet....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

* Dagbladunie in Rotterdam. Omzet: 508 miljoen gulden. Uitgever van NRC Handelsblad (oplage 270 duizend), Algemeen Dagblad (400 duizend), een aantal regionale dagbladen waaronder Rotterdams Dagblad, De Dordtenaar en Dagblad Rijn en Gouwe en een serie huis-aan-huisbladen.

* Een aantal publieksbladen van Bonaventura. Omzet: 188 miljoen gulden. De titels zijn Autovisie, Elegance, Hitkrant, MAN, Oor en Residence.

* Reed Consumer Books. Omzet: 415 miljoen gulden. De grootste Britse boekenuitgever. Het kinderboekenfonds omvat bekende figuren als Winnie de Pooh en Babar. In 1994 verschenen bij het bedrijf 1500 nieuwe titels.

* Regional Newspapers. Omzet: 415 miljoen gulden. De grootste uitgever van huis-aan-huisbladen in Groot-Brittannië met een totale dagelijkse oplage van meer dan 4 miljoen exemplaren. Er verschijnen vier avondbladen en negentig kranten met een wekelijkse verschijningsfrequentie, waaronder het Worcester Journal, de oudste krant ter wereld.

* Cahners publiekstijdschriften in New York met veertien titels.

Meer over