Update

Immers wel, Elia niet bij selectie Feyenoord

Lex Immers kan weer voetballen voor Feyenoord. De aanvallende middenvelder is volledig hersteld van een enkelblessure en kan dus zondag spelen tegen SC Cambuur.

null Beeld anp
Beeld anp

Ook Eric Botteghin en Michiel Kramer zijn zondag inzetbaar. Beide spelers kunnen hun debuut maken voor Feyenoord. ,,Eric is fit, heeft een volledige voorbereiding gedraaid en woensdag nog gespeeld'', zei trainer Giovanni van Bronckhorst over de speler die donderdag overkwam van FC Groningen en met die club woensdag nog tegen FC Twente speelde (1-1).

De vorige week van ADO Den Haag overgenomen Kramer speelde woensdag met Jong Feyenoord zijn eerste wedstrijd voor de Rotterdammers. In de met 3-1 gewonnen uitwedstrijd tegen het tweede elftal van sc Heerenveen benutte hij een strafschop. Eljero Elia zit voorlopig nog niet bij de selectie. De aanvaller moet eerst minuten maken in het tweede elftal.

Van Bronckhorst in Leeuwarden dus beschikken over een bijna volledig fitte selectie. Ook Rick Karsdorp is er gewoon bij. De verdediger werd vrijdag door de tuchtcommissie van de KNVB vrijgesproken van de drie duels schorsing die de aanklager had opgelegd na zijn rode kaart tegen FC Utrecht.

,,Voor mij als coach is het alleen maar heel prettig'', zei Van Bronckhorst vrijdag op de clubwebsite. ,,Het niveau wordt steeds hoger. We willen met Feyenoord naar de top en daar hoort een selectie bij die zodanig op sterkte is dat iedereen in aanmerking komt om te spelen. De selectie is nu goed in balans, op vrijwel elke positie is er sprake van concurrentie.''

Meer over