‘Ik zou best heel veel tattoos willen hebben’

Jermain Bridgewater (22) studeert marketing en communicatie aan het ROC, en heeft net een tatoeage (euro 150) laten zetten bij Dick de Wit’s Magic Tattoo & Piercing Studio’s in Utrecht....

Gerdy van der Stap

Je ziet er relaxed uit, geen pareltje zweet zelfs.

Nee, het deed geen pijn.

Wat voor tatoeage heb je laten zetten?

Proud 2 be African. Ik heb er een mooi gotisch lettertype voor uitgezocht.

Waarom ‘proud to be African’?

Omdat ik net terug ben uit Afrika. Ik was er voor het eerst en het was zo’n ongelofelijk gevoel. Ik voelde me thuis! Back to my roots. Ik ben op Aruba geboren, maar oorspronkelijk kom ik natuurlijk uit Afrika.

Was je er op vakantie?

Nee, vanwege een schoolproject van het ROC Midden Nederland. We hebben in Burkina Faso een documentaire gemaakt over jongeren en geweld. Die documentaire is onderdeel van ‘Be Heard!’, een campagne van Plan Nederland die aandacht vraagt voor de miljoenen kinderen die wereldwijd gebukt gaan onder geweld.

Wat een schoolproject! Maar jullie zijn vast niet met de hele klas naar Afrika gereisd.

Nee, we waren met vijf studenten die allemaal een andere opleiding doen: eentje heeft een pedagogische achtergrond, er was iemand van Sound & Vision en ik doe Marketing & Communicatie.

Vind je het een leuke opleiding?

Ja, maar ik doe het ook om wat ik er later mee kan. Ik wil graag op de marketingafdeling van een internationaal bedrijf gaan werken. Maar het is ook handig omdat ik er de PR en marketing voor mijn rapgroep kan doen.

Ben je rapper?

Ja, mijn stagename is MC Jae Mel. HipHop is something I live and rap is something I do.

Sinds kort zit ik dus bij de Strop Strikkers. Dat is een rapband van drie man: twee mc’s oftewel rappers, en een producer. We zijn allemaal al een paar jaar bezig, maar vijf maanden terug besloten we de krachten te bundelen.

Treden jullie al op?

Nee, we hebben besloten eerst veel te schrijven en op te nemen zodat we genoeg hebben om iets goeds neer te zetten als we gaan performen.

En je bent natuurlijk druk met school.

En met mijn werk bij de Kentucky Fried Chicken. Het is echt een prima bijbaantje, ik werk er al drie jaar.

Tatoeëerder Peter roept, hij wil je arm afplakken.

Ja, tegen infectie, ik weet het. Ik heb al twee tatoeages: een kruis op mijn linkerbovenarm, en op de rechterbovenarm een ontwerp van een vriend, waarin mijn initialen verwerkt zijn.

Of het verslavend is? Ja, ik denk het wel. Ik zou best heel veel tattoos willen hebben* Maar voorlopig doe ik het rustig aan.

Gerdy van der Stap

Meer over