'Ik wil een bekende youtuber worden met een eigen kanaal over gamen'

Portret van een kind in zijn slaapkamer. Dit ben ik: Jens van Baaren (11).

null Beeld adriaan van der ploeg
Beeld adriaan van der ploeg

Met wie woon je?

Mijn ouders zijn gescheiden, dus woon ik soms bij mijn moeder, soms bij mijn vader. Ze wonen allebei in Nijmegen. Ik heb een broer, Chris (13).

Op welke school zit je?

Op Klein Heyendaal in Nijmegen, in groep 7. We voetballen veel op het schoolplein. Als de andere klas aan de beurt is om te voetballen, doen we verstoppertje of praten we.

Wie zijn je beste vrienden?

Twee klasgenoten, Wessel en Ole.

Wat zijn je hobby's?

Ik speel graag buiten en vind tekenen, knutselen, voetbal en gym leuk. En ik game graag. Ik speel vaak actiespel GTA of Fortnite. In Fortnite (een populair overlevingsspel, red.) ben ik best goed, ook al is het soms moeilijk. Er zijn veel goede spelers die snel kunnen bouwen. Toch heb ik al vier of vijf keer een potje gewonnen.

Wat vind je niet leuk?

Ik hou niet van spruitjes, asperges en dansles. Die muziek, waarop we moeten klappen en danspasjes doen - ik vind het een beetje kinderachtig.

Met wie zou je een dag willen ruilen?

Lionel Messi van FC Barcelona. Hij is zo bekend, ik wil wel weten hoe dat is. Misschien is het vervelend dat iedereen je herkent, maar het is toch maar voor één dag.

Wanneer heb je voor het laatst hard gelachen?

Vandaag, op school. We moesten een portret maken van hoe we dachten dat een professor eruitzag. Ik tekende iemand met bruine stekelharen, een gekke snor, lange baard en rare hoed. Dat vond ik er erg grappig uitzien.

Wat is je grootste droom?

Ik wil een bekende youtuber worden met een eigen kanaal over gamen.

Wat heb je pas nog gedroomd?

Het was eigenlijk een nachtmerrie. Wie één kruisje op z'n voorhoofd had bleef leven, wie er twee had ging dood. Gelukkig had ik één kruisje. Het licht en de elektriciteit gingen uit, ik kon niks meer en alles ging heel snel. Toen de aarde en maan dreigden te botsen, werd ik gelukkig wakker.

Als je een dier zou zijn, welk dier zou dat dan zijn?

Een vogel, dan kun je van boven alles zien. Welke? Van Vitesse, een arend.

Hoe ziet je leven er over tien jaar uit?

Dan woon ik in Los Angeles. Daar ben ik vorig jaar al naartoe op vakantie geweest en dat vond ik leuk. Ik wil daar een huis met uitzicht op zee en van daaruit werk ik voor mijn eigen YouTube-kanaal. Het is handig in een land te wonen waar ze Engels spreken, want dat moet ook op YouTube. Als dat niet lukt, lijkt me apparaten verkopen bij de MediaMarkt ook leuk.

Meer over