'Ik vind het plagen dat zeer doet stom'

Naar welke school ga je?

De Martinus van Beekschool in Nijmegen. Ik zit in groep 7 en 8, zo is

de klas samengesteld.

Met wie woon je in huis?

Met mijn ouders en mijn broertje (7) en zusje (8). Moet ik de leeftijd van mijn ouders ook noemen? Nee? Oh, gelukkig, want die weet ik niet.

Heb je een huisdier?

Nee, maar ik zou wel een cavia willen, of een hamster of een poes. Die zou ik dan Speedy noemen, want dat vind ik een grappige naam. Maar hij hoeft niet snel te zijn.

Wat is je lievelingseten?

Lasagne, pizza en patat. En soms ook salade. Eén keer per week gaan we naar de snackbar en dan kies ik friet of pizza Margherita. Ik zou elke dag wel naar de snackbar willen.

Krijg je zakgeld?

8 euro per week. Als ik klaar ben met sparen en er is genoeg geld dan mag ik een iPad kopen of een Ultrabook. Dat heeft mijn moeder beloofd.

Wat vind je het leukste aan jezelf?

Het allermooiste in mezelf vind ik dat ik goed kan studeren. Er zijn geen vakken die heel moeilijk zijn, ik kan elke keer een goed niveau halen.

Wat vind je stom in het leven?

Ik vind het stom als ik word gepest. En dan bedoel ik niet de plagerige grappen, maar het plagen dat zeer doet. Gelukkig gebeurt dat niet zo vaak.

Wat vind je het mooiste aan je kamer?

Mijn stapelbed. Ik slaap boven en mijn broertje en zusje beneden. Mijn zusje heeft een eigen kamer, maar ze vindt het leuker om bij ons te slapen. Ze is 's nachts niet bang of zo, maar ze vindt het gewoon gezelliger.

Ga je op vakantie deze zomer?

We gaan naar Dubai. Het is de eerste keer dat ik daarheen ga, ik vind het best spannend. Ik hoop dat ik veel foto's kan maken van die grote toren en ik wil ook naar het museum. Eentje met de geschiedenis van Dubai.

Met wie zou je een dagje willen ruilen?

Met niemand. Nou misschien wel met beroemde sterren, maar eigenlijk hoeft dat niet. Als ik mezelf ben, is het beter dan als ik iemand anders ben.

Hoe ziet jouw leven er over tien jaar uit?

Dat ben ik nog aan het voorbereiden, maar ik hoop dat ik tegen die tijd goed studeer. Ik wil technicus worden, iets met elektronica, zoals iemand die de iPad maakt. Als die dan zoiets nieuws bedenkt, dan wil ik dat kunnen maken. Telefoons, televisies, gameboys, alles wat je kunt kijken, doen of spelen.

undefined

Meer over