'Ik vind het leuk dat ik knap ben'

Naar welke school ga je?

De Geldershof in Lent. Maar gelukkig heb ik nu vakantie.

Met wie woon je in huis?

Met mijn broer (15), papa en mama. En ik heb nog een broer (12), die niet hier woont, maar in Groningen bij zijn eigen vader. Ik kom van een andere vader, maar wel van dezelfde moeder.

Heb je huisdieren?

Twee honden, eentje is een meisjeshond, die heet Maggie, en de andere is een mannetjeshond, die heet Blackie en die komt van bejaarden. De namen heb ik niet zelf verzonnen, dat hebben de vorige eigenaren gedaan.

Wat doe je tijdens de vakantie?

Buitenspelen of op de bank hangen, films kijken of voetbalspelletjes spelen op de Xbox. Ik speel altijd met Barcelona of Brazilië. De echte wedstrijden op televisie kan ik nooit kijken, want die zijn na mijn bedtijd. Papa is voor NEC. Feyenoord is slecht, daar is mijn broer voor. Ik ben voor Ajax.

Luister je weleens naar muziek?

Ik heb een aparte muzieksmaak, de ene keer hou ik van rap en de andere keer zet ik Justin Timberlake op. Weet u trouwens dat 2Pac niet kan rappen? Bruno Mars wel. En Lil Wayne ook.

Wat is je lievelingseten?

Pizza Hawaï. En patat met witlofsla, zoals mijn opa dat maakt. Dat kun je nergens anders krijgen.

Wat vind je stom?

Rekenen en huisarrest. Vorige week kreeg ik voor het eerst huisarrest. Ik had iets gedaan wat niet mocht. Ik had stiekem taart gegeten en erover gejokt. Toen moest ik een week binnenblijven. Dat was vooral voor het jokken.

Wat wil je later worden?

Profvoetballer in Brazilië of bij Barcelona, dat zijn de beste voetbalclubs ter wereld. Zanger of rapper worden lijkt me ook leuk. De teksten ga ik zelf schrijven, als het lukt.

Wat is je grootste droom?

Lionel Messi ontmoeten. Ik zou dan vragen of hij zijn handtekening met watervaste stift op mijn arm zet.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op mijn uiterlijk, want ik vind het leuk dat ik knap ben. Ik weet dat ik knap ben omdat ik elke ochtend in de spiegel kijk en omdat mijn moeder dat zegt.

Wat zou je willen veranderen aan de wereld?

Meer voetbal en minder oorlog. En minder huisarrest.

Hoe ziet jouw leven er over tien jaar uit?

Dat kan ik nog niet zeggen. Dan moet u over tien jaar terugbellen.

undefined

Meer over