‘Ik kwam zo onder de douche vandaan'

Marjorie van Seggelen (25) studente Maatschappelijk Werk en Dienstverlening kreeg een gratis make-over bij The Body Shop in Amsterdam...

Gerdy van der Stap

We zagen dat je midden in de winkel onder handen werd genomen.

Ja, ik kwam binnen voor een mascara, toen de visagiste vroeg of ik wat dingen wilde proberen. En voor ik het wist kreeg ik een totale make-over.

Ben je tevreden?

Ja, het is heel mooi, maar eigenlijk ben ik helemaal niet zo met make-up bezig. Normaal heb ik alleen een beetje oogpotlood en mascara op. En lipbalsem, ik ben een Labello addict.

En wat zit er nu op?

Van alles, zoals ‘lip & cheek stain’, dat maakt je lippen en wangen iets roder zonder dat je echt het idee krijgt dat je opgemaakt bent.

Dus je hebt nu ook lippenstift op je wangen?

Ja, al zei de visagiste dat het leek of ik al rouge op had toen ik binnenkwam. Maar ik kwam zó onder de douche vandaan. Omdat ik een brons type ben, lijkt het of ik altijd ben opgemaakt. Nienke zei dat dat heel bijzonder is: brons met blauwe ogen. Ja, die make-over was wel een ego boost!

En nog gratis ook.

Normaal wel, maar ze vragen de hele maand oktober een donatie voor hun campagne tegen huiselijk geweld. Geen probleem hoor, ik vind het juist heel goed dat daar aandacht aan besteed wordt. Ik shop ook bij de Bodyshop omdat het natuurlijke producten zijn, die niet op dieren worden getest.

Heb je zelf dieren?

Ik heb al twaalf jaar een eigen paard: Eternal Flame. Ik was altijd zo’n Penny meisje, dat vlechtjes ging maken in het haar van haar paard. Een beetje een sneu meisje.

Waar laat je dat paard?

O, ik ben nu alleen in Amsterdam omdat ik bij mijn vriend Patrick op bezoek ben. Ik kom uit Hillegom en woon er nog steeds, maar wel op mezelf. Voor het geld van een sloeberige studentenkamer heb ik daar een heel huis. En het is vlakbij Leiden waar ik studeer.

Wat?

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Ik deed eerder psychologie, maar daar ben ik mee gestopt omdat ik geen zin had alleen maar behandelplannen te schrijven. Te zijner tijd zal ik het wel afmaken. Wat ik nu doe is lekker praktisch.

En ken je Patrick al lang?

Een paar maanden. Ik heb hem leren kennen op internet, we kwamen in contact via een bekende van ons. We zaten al snel elke avond uren te MSN’en . Na één maand hebben we afgesproken. Ik vond hem wel leuk, maar was niet meteen verliefd. Dat gaat bij mij nooit zo snel.

En nu?

Ja, inmiddels wel. Hij zal zich wel afvragen waar ik blijf.

Gerdy van der Stap

Meer over