'Ik kijk graag naar pissebedden'

JEROEN PEN

Naar welke school ga je?

Ik zit in groep acht van de Borgmanschool in Groningen.

Met wie woon je in huis?

Met mijn vader, moeder, zusje en onze huisdieren: Snufje het konijn en de kippen Stippel en Lotje. Onze tuin is tamelijk groot en kippen hebben veel ruimte nodig. Dus heeft mijn vader een kippenhok gemaakt.

Wat zijn je hobby's?

Basketballen en contrabas spelen. Ik ben slechthorend, maar wilde toch graag een instrument bespelen. Daarom koos ik de contrabas. Hoge tonen hoor ik niet goed, de lage zware tonen van de contrabas hoor ik prima. Bij zowel basketbal als contrabas komt mijn lengte van pas.

Hoe dat zo?

Nou, ik ben met mijn 1 meter 65 best lang. Doordat ik als centre speel, kom ik veel in de buurt van de basket en door mijn lengte scoor ik dan best vaak. Ook bij het verdedigen komt mijn lengte van pas, als ik bijvoorbeeld ballen uit de lucht moet vangen. Dan spring ik vaak hoger dan de rest. En bij het spelen van de contrabas kun je sommige noten misschien niet halen als je te klein bent. Bovendien is lang zijn gewoon leuk, je kunt over iedereen uitkijken.

Wil je later van een van je hobby's je beroep maken?

Nee, ik word bioloog. Toen ik jong was keek ik al veel naar pissebedden, hoe die bewegen. Ik tilde ook vaak spinnetjes op. Of dat niet vies is? Nee hoor, ik hou juist erg van de natuur.

Als je voor één dag een dier zou kunnen zijn, welk dier is dat dan?

Een vlinder, zodat ik leuk door de bloemenvelden kan vliegen. Het lijkt me spannend om de wereld van boven te zien, vanuit de lucht. Misschien ziet de natuur er dan heel anders uit.

Wat is je grootste droom?

Dat ik, als ik later groot ben, gelukkig ben met een vriend. Een relatie lijkt me heel fijn.

Ben je al eens verliefd geweest?

Ja, in groep drie. Het was een leuk gevoel, maar tegelijkertijd schaamde ik me ervoor. Dat kwam denk ik doordat ik zo jong was, eigenlijk te jong om verliefd te zijn. Verder was bijna niemand in de klas verliefd. Ik heb dan ook geen verkering gekregen.

Hoe ziet je leven er over tien jaar uit?

Dan ben ik net afgestudeerd als bioloog en trek ik overdag de natuur in om diertjes te ontdekken. Als ik thuiskom, staan mijn man en twee kinderen op me te wachten.

undefined

Meer over