Ik communiceer me de hele dag sufI

Lucella Carasso (40) werkt sinds 1996 bij Radio 1. Deze zomer is ze iedere werkdag te horen als een van de presentatoren van de Radio 1 Sportzomer.

Hoe bevalt de Sportzomer tot nu toe?

Ik vind het heel leuk om te doen. Ik heb altijd iets met sport gewild en als je van sport houdt, zit je bij dit programma goed. Dat er weinig ruimte zou zijn voor actualiteiten, bestrijd ik. We behandelen minstens zoveel nieuws als voorheen, alleen dan over de gehele dag verspreid. Met de Nederlanders gaat het op de sportevenementen tot nu toe helaas niet zo denderend. Gelukkig blijven er altijd mooie verhalen over om tijdens het programma te behandelen.

Luister je zelf naar de radio?

Zeker. Voordat ik begin met werken staat hij aan. En ik luister graag naar Langs de Lijn en in bed naar Met het oog op morgen. Maar het is niet alleen maar Radio 1 hoor. Soms maak ik een uitstapje naar Radio 538. Die zet ik aan als ik na de uitzending in de auto zit en mijn hoofd leeg wil maken. Dan heb ik even genoeg van al dat gepraat.

En televisie?

Ik kijk graag naar De Wereld Draait Door. Dat vind ik een positief programma. Verder sport. En detectives op Canvas, zoals Inspector Lynley. Ik merk wel dat ik steeds vaker gericht fragmenten van programma's terugkijk. Met de laptop op de bank of aan de keukentafel. Dan shop ik wat en kijk ik wat ik wil zien of wat nuttig is. Verder ben ik een liefhebber van series op dvd, zoals Borgen en The West Wing. Politieke reality over macht en media, dat vind ik heerlijk.

Welke social media gebruik je?

Ik heb geen Facebook, geen LinkedIn en geen Twitter. Ik communiceer me de hele dag al suf en heb geen behoefte aan nog iets er bij. Ik ben ook geen nieuwsmaker dus ik heb beroepsmatig ook niet heel veel te melden. Dan zou je het nog kunnen gebruiken om reclame te maken voor je eigen programma, maar daar ben ik niet echt het type voor. Mijn vrienden bel ik en zie ik. Dat vind ik eigenlijk wel een wezenlijke vorm van contact.

Welke kranten lees je?

Thuis vallen NRC Handelsblad, Het Financieele Dagblad en de Volkskrant op de mat. Ik lees graag de columnisten van de Volkskrant. Arnon Grunberg, maar met name Bert Wagendorp. Verder pak ik op het werk gericht de kranten die ik op dat moment nodig heb. Nu, tijdens de Sportzomer, is het sportkatern van het AD onontbeerlijk.

Wat is het laatste boek dat je gelezen hebt?

De Verbinding van Lynne McTaggart. Een beetje een spiritueel boek. De auteur probeert daarin aan te tonen dat mensen veel meer geneigd zijn om samen te werken dan we denken en dat competitiegedrag tegennatuurlijk is. Een taai boek, maar de boodschap spreekt me erg aan. Verder lees ik wel eens een Zweed, zoals Henning Mankell.

Lees je graag tijdschriften?

In de winkel of op het werk kijk vaak even Vrij Nederland en Elsevier in. Als er iets leuks in staat, dan koop ik het. En als ik een slecht humeur heb, wil ik nog wel eens een roddelblad meenemen. Een Story of een Weekend. Verder ben ik een liefhebber van het maandblad Italië. Mijn opa komt uit Italië en ik heb de droom daar ooit te gaan wonen. Ik heb hem nooit gekend hoor, en ik denk ook eerder dat het gewoon een gezond verlangen is, maar misschien is het wel iets genetisch.

undefined

Meer over