'Ik ben erg enthousiast over Justin Bieber's muzikale ontwikkeling'

Wat staat er op de culturele kalender van presentatrice Anita Witzier?

Dominique Wiedeman
null Beeld anp
Beeld anp

U presenteert vanavond het Depressiegala in Theater Amsterdam. Wat gaat daar gebeuren?

Depressie wordt op een positieve manier onder de aandacht gebracht. De betrokkenen, onder wie Martine Sandifort, Marjolijn van Kooten en Karin Bloemen, hebben allemaal een link met depressie. Mijn link is het programma Anita wordt opgenomen, dat begin 2015 werd uitgezonden.

Welk boek leest u?

Ik heb net de eerste drie bladzijden gelezen in Margje van Jan Siebelink: het vervolg op Knielen op een bed violen. Het gaat over zijn moeder. Daarnaast lees ik het grappige Zeg maar dat we niet thuis zijn van Rashid Novaire over een begrafenisondernemer die wil stoppen met zijn baan.

Welke film staat op uw verlanglijstje?

The Danish Girl. Ik ben erg benieuwd naar de film omdat transseksualiteit anno 2016 nog steeds een ingewikkelde kwestie is, laat staan tijdens de jaren twintig in Denemarken. Het lijkt me zeer moeilijk om er destijds als man zijnde voor te kiezen voortaan als vrouw verder te willen leven.

Welke muziek luistert u?

Dat varieert van chansons tot pop tot klassiek tot country. Vanmorgen luisterde ik Justin Biebers Love Yourself. De tekst is sterk, de beat is goed en er zit een goede flow in. Ik ben erg enthousiast over zijn muzikale ontwikkeling.

Naar wiens concert ging u voor het laatst?

Naar dat van Justin Timberlake in het Gelredome. Goede muziek omhuld door een strakke, spectaculaire show; onwijs gaaf om bij te zijn.

Wat was de laatste tentoonstelling die u bezocht?

Dat was de dubbelexpositie van Vincent van Gogh en Edvard Munch in het Van Gogh Museum. Werkelijk waanzinnig om die werken bij elkaar te zien.

Ontvang elke dag de Volkskrant Avond Nieuwsbrief in uw mailbox, met het nieuws van vandaag, tv-tips voor vanavond, en alvast zes artikelen uit de krant van morgen. Schrijf u hier in.

Meer over