IJshockeyers tot tweemaal toe langs Kroaten

De Nederlandse ijshockeyers hebben beide oefenwedstrijden tegen Kroatië gewonnen. In Tilburg werd het zaterdag 7-1, een dag later in Eindhoven 7-2, maar toen was de weerstand van langere duur....

ANP

In het eerste duel nam de ploeg van coach Theo van Gerwen al in de eerste periode afstand door doelpunten van Marco Postma, Bob Teunissen, Dave Livingston en Erik Landman. De Kroaten konden daarna iets beter partij bieden, vooral als er een Nederlander op de strafbank zat.

Ze maakten hun eerste en enige treffer zelfs met twee man meer op het ijs. Teunissen zorgde dat ook deze periode in evenwicht bleef. In de laatste 20 minuten scoorden aanvoerder Chris Eimers en Hans Kroon nogmaals namens Oranje.

Kroatië bleek het meest te hebben geleerd van de eerste confrontatie. Dat resulteerde door een goal van Gojanovic in een voorsprong, die stand hield tot in de tweede periode. Na 40 minuten zuivere speeltijd was het 2-2.

In de slotfase leken er alleen Nederlandse linies op het ijs te staan: 5-0. Dennis ten Bokkel trof tweemaal doel. De andere schutters waren Sjon Wynia, Bert van den Braak, Landman, Livingston en Eimers.

Meer over