Huwelijksreis eindigt zonder bruid in zee

Bruidegom Mark Monazzami uit Californië geeft nog even geen persconferenties over zijn huwelijksreis, meldt persbureau Reuters woensdag. Dat spijt het bureau, want rond het verhaal van de reis hangen nogal wat vraagtekens....

Monazammi (39) nam zijn Iraanse vrouw Lahaina Davoodabai (29) vorige week mee op huwelijksreis naar het Hawaii-eiland Maui. Daar stapten ze in een kajak voor een tochtje rond het eiland. Hoewel het weer rustig was en de twee dicht bij de kust bleven, werden ze volgens Monazammi door een plotselinge storm verder de zee op gedreven totdat hun kajak omsloeg. 'De wind was zo sterk dat ik haast bevroor', aldus Monazammi in zijn enige verklaring. 'Ik zei tegen mijn vrouw: Zijn we soms vervloekt?'

De twee konden zich aan het bootje vastgrijpen en kwamen net op adem toen een haai Lahaine aanviel. Volgens Monazammi waren haar laatste woorden: 'Mark, een haai. Mijn arm!' Niet veel later zou zij onder water verdwenen zijn.

Monazammi zou daarop een hele nacht in het water hebben doorgebracht en langzaam richting het onbewoonde eilandje Kahoolawe zijn afgedreven. Toen hij daar twee dagen had rondgestrompeld, slaagde hij erin een oude militaire bunker binnen te dringen. Daar vond hij een telefoon waarmee hij de autoriteiten kon waarschuwen.

Die zitten nog met een paar vragen. Van de vrouw is niets teruggevonden. Pas dinsdag werd op het strand van Kahoolawe een kajak ontdekt. De politie onderzoekt nu of het inderdaad het bootje is waarmee Monazammi is aangespoeld.

Als het verhaal klopt, is het de tweede aanval van een haai bij Maui deze maand. Op 6 maart werd een snorkelaar in zijn been gebeten.

Meer over