Huizen weggevaagd bij gasexplosie in Engeland

Bij een gasexplosie in de stad Clacton aan Zee in de Britse graafschap Essex zijn twee huizen weggevaagd en tien gewonden gevallen. Huizen rondom de ravage hebben schade. Een gasleiding die onder het huis liep zou de oorzaak zijn van de explosie. De ontploffing had volgens een getuige niet tien minuten eerder moeten gebeuren omdat kinderen op dat moment op weg naar school waren, meldt de BBC.

Redactie
Weggevaagde huizen na een gasexplosie in Clacton aan Zee in Groot-Brittannië. Beeld YOUTUBE
Weggevaagde huizen na een gasexplosie in Clacton aan Zee in Groot-Brittannië.Beeld YOUTUBE

De explosie vond vanochtend plaats om half negen lokale tijd. Van de tien gewonden verkeert één persoon in kritieke toestand. Vier anderen mochten weer naar huis en de vijf overigen hebben verwondingen als brandwonden en gebroken benen.

Sterke gaslucht
Ooggetuigen zeggen volgens de BBC dat de hele straat trilde. Ook roken zij een sterke gaslucht. Uit voorzorg werden 19 huizen uit het gebied ontruimd en een basisschool gesloten. Of er nog gevaar dreigt, wordt onderzocht.

Huizen rondom de explosie hebben schade aan daken en missen een aantal ramen door rondvliegend puin. De geëvacueerde bewoners zijn opgevangen in het gemeentehuis van Clacton aan Zee.

Mensen zaten knel
Een getuige die als één van de eersten bij de plek van de explosie aankwam zegt mensen te hebben gered. 'Ik heb twee mensen kunnen bevrijden die knel zaten, ook haalde ik een aantal honden onder het puin vandaan', zegt Wayne Reekie tegen de BBC.

De bewoners uit de geëvacueerde huizen zijn opgevangen in het stadhuis van Clacton aan Zee.

Meer over