Huiveringwekkende cijfers

Het wordt een beetje eentonig, maar de cijfers zijn schrikbarend. Dus daar gaan we weer, lees mee en huiver...

Directies van ICT-bedrijven hebben zichzelf vorig jaar verwend met flinke salarisstijgingen, dat meldt de Automatisering Gids na een analyse van de jaarverslagen. Bij Getronics vonden de leden van de raad van bestuur hun inkomen te laag, zodat ze besloten zichzelf 42 procent meer te geven. Een bestuurslid verdient er nu gemiddeld 1,1 miljoen euro. Bij PinkRoccade verdienden de directieleden niet meer dan een tonnetje of twee, maar gelukkig was daar de 'resultaatafhankelijke salariscomponent' die het inkomen tot 400 duizend euro opstuwde. Zo gaat de lijst verder, de ICT-topmannen namen het er flink van, ze zetten een ernstig gezicht op en brachten het volgende agendapunt in de directievergadering ter tafel, 'Aanpassing bezoldiging aan marktomstandigheden' of iets dergelijks, zoals ze dat dan plegen te noemen. Niet alleen bij de grote maar ook de middelgrote bedrijven.

Waarom moet er eigenlijk worden gehuiverd? Is het niet prachtig als iemand zoveel voor zijn bedrijf waard is dat hij 1,1 miljoen mee naar huis mag nemen? Dat is inderdaad prachtig en ik misgun niemand het geld, ik hoop dat het nóg grotere zeiljacht bevalt en veel indruk maakt. Het probleem is alleen dat de ICT-sector in een zeldzame dip zit. Getronics, om maar even op het voorbeeld door te gaan, moest vorig jaar voor het eerst sinds 1985 - toen het bedrijf naar de beurs ging - een verlies bekendmaken. Er werden bij het bedrijf bovendien driehonderd banen geschrapt.

Om de hardnekkige problemen in de sector het hoofd te bieden werd van het personeel zelfs een loonoffer gevraagd. Dertig procent van de ICT-werknemers heeft in 2001 geen salarisverhoging gehad. Ook dit jaar staan duizenden ICT-werkers 'stil'.

Maar de bestuursleden van Getronics konden zelf dus wel 42 procent meer krijgen. Een woordvoerder van het bedrijf verdedigde de verhoging in de Automatisering Gids: 'In deze post zitten ook zaken als pensioenvoorzieningen en voorzieningen die te maken hebben met leningen in het kader van optieregelingen.'

Oh juist. Dan is het goed.

Het is niet moeilijk een negatief beeld van de automatiseringssector te schetsen. Een jarenlange onstuimige omzetgroei, tollend van de ene hype naar de andere, waarin de klanten (bedrijven) werden meegesleurd, met projecten die nooit op tijd afkwamen en zelden hun beloftes helemaal waarmaakten. En nu, als het even tegenzit, grijpen de directies hun kans en doen ze nog even een flinke greep.

Jezelf een 'resultaatafhankelijke salariscomponent' toekennen (PinkRoccade) terwijl de winst inzakt en er vierhonderd mensen worden ontslagen. Je moet maar durven.

Het beeld van de ICT-sector dat ik schets is misschien eenzijdig negatief. Maar als de sector een imagoprobleem heeft, hebben de bedrijven dat toch hoofdzakelijk aan zichzelf te danken. Vooral de directies.

Meer over