Update

Huistra moet De Graafschap 'met veel passie naar voren' laten voetballen

Trainer Pieter Huistra is komend seizoen in de Jupiler League werkzaam. De 45-jarige coach treedt in dienst van De Graafschap. De club uit Doetinchem degradeerde in het afgelopen seizoen naar de eerste divisie. In de play-offs waren de Superboeren niet opgewassen tegen FC Den Bosch.

Pieter Huistra. Beeld anp
Pieter Huistra.Beeld anp

Huistra werd woensdagmiddag op de Vijverberg gepresenteerd. Hij ondertekende een contract voor één seizoen. 'Pieter staat voor verzorgd en aanvallend voetbal. We willen aankomend seizoen weer dwingend en met veel passie naar voren voetballen', zei Roland Vroomans, manager voetbaltechnische zaken.

Huistra is bij De Graafschap de opvolger van interim-coach Richard Roelofsen, die werd aangesteld na het ontslag van hoofdtrainer Andries Ulderink in februari. Huistra zelf werd na het afgelopen seizoen bij FC Groningen uit zijn functie gezet wegens de slechte prestaties in vooral de tweede competitiehelft van de noorderlingen. Hij werkte eerder in de technische staf van Ajax en Vitesse.

De Graafschap was eerder deze maand ook in gesprek met Fons Groenendijk, de scheidende trainer van FC Den Bosch, over een mogelijk dienstverband.

Meer over