Houllier staat er in Liverpool alleen voor

Op de dag nadat zijn elftal door Portsmouth was uitgeschakeld voor de FA Cup las Liverpoolmanager Gerard Houllier zijn eigen 'doodvonnis' op de stadionmuren van het trainingscomplex: 'We hopen dat je sterft aan aids, Houllier'....

Natuurlijk was de aimabele Fransman geschokt. Hoewel van zijn fameuze voorgangers, Bill Shankly, ooit verkondigde dat 'voetbal belangrijker was dan leven of dood', houdt Houllier er een andere mening op na sinds hij op het veld werd getroffen door een hartinfarct.

Zijn liefde voor het vak is groot, zo heeft Houllier ook de afgelopen weken vaak gezegd, maar de druk van de supporters gaat soms ver. Onlangs had hij al bekend gemaakt dat hij een serieuze doodsbedreiging had ontvangen, overduidelijk afkomstig van de tribunes waarop bij elke thuiswedstrijd You'll never walk alone wordt gezongen.

Het is niet voor het eerst dat Engelse managers merken hoever de fans in hun teleurstelling over tegenvallende resultaten gaan. Bij West Ham United werd vorig jaar manager Glenn R door woedende supporters uit zijn kantoor verjaagd, oud-bondscoach Glenn Hoddle weigerde een contract bij Southampton toen hij vernam dat 95% van de supporters tegen zijn komst was en de oud-manager van Burnley, John Murlin, nam ontslag nadat fans de jurk van zijn vrouw in een Chinees restaurant in brand hadden gestoken.

Meer over