Hoogspringster Vlasic mist Olympische Spelen

De Kroatische hoogspringster Blanka Vlasic ontbreekt op de Olympische Spelen. De 28-jarige Vlasic is niet op tijd hersteld van een operatie aan haar enkel. 'Ik ben niet in staat op tijd in topvorm te raken voor de Spelen. Aangezien ik geen zin heb om onder mijn niveau te springen, is het nu het beste om thuis te blijven en helemaal fit te worden', meldde Vlasic vandaag op haar website.

null Beeld reuters
Beeld reuters

De Kroatische veroverde in 2008 (Peking) olympisch zilver en werd al twee keer wereldkampioen, in 2007 en 2009. Met een hoogte van 2,08 meter heeft de hoogspringster de op een na beste prestatie ooit op haar naam staan. Begin dit jaar onderging ze een achillespeesoperatie en daar kwam in april een ingreep aan haar linkerenkel overheen.

'De tijd tikt weg en ik heb nu juist tijd nodig', schreef Vlasic in de verklaring waarin ze zich afmeldde voor de Spelen. 'Het gaat steeds beter met me, maar ik ben niet op tijd in topvorm. Dit is voor mij slechts een kleine tegenslag in mijn carrière, ik kijk er naar uit nog vele succesvolle jaren te springen.' De Kroatische was een geduchte concurrente voor de Belgische Tia Hellebaut, die in Londen haar olympische titel verdedigt.

null Beeld afp
Beeld afp
Meer over