Honkballers verslaan met verve Zuid-Korea

VAN ONZE SPORTREDACTIE

AMSTERDAM - Voor de Nederlandse honkballers begint op het WK in Panama langzaam maar zeker een medaille te gloren. De ploeg van bondscoach Brian Farley begon dinsdag plaatselijke tijd de tweede ronde met een knappe en overtuigende zege op olympisch kampioen Zuid-Korea: 5-1. De tweede wedstrijd in de finalegroep, vannacht tegen Australië, is vanwege de regen bij een 1-1-stand onderbroken.

Tegen Korea sloeg Nederland toe in de vijfde inning. Kalian Sams werkte de bal over de hekken en ging samen met Jonathan Schoop, die met vier wijd op het eerste honk was beland, over de thuisplaat: 2-0. Een inning later leverde Sharlon Schoop eveneens een homerun af. Zijn klap leverde zelfs 3 punten op, want ook Bryan Engelhardt en Sidney de Jong kregen een doorloop. De 5-0-voorsprong kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar, aangezien startend werper Tom Stuifbergen de Aziatische tegenstander goed onder controle had.

Zuid-Korea maakte zijn enige punt pas in de negende inning. Orlando Yntema, die de wedstrijd mocht afmaken op de heuvel bij Oranje, kreeg meteen een homerun van Chang Min-mo om de oren. Hij bleef daarna op de been, waardoor Nederland opnieuw een zege mocht bijschrijven. Daardoor is het Nederlands team nog steeds in de race voor de titel, al is die nog ver weg. Eerst moet de onderbroken wedstrijd tegen Australië worden uitgespeeld, daarna wachten Cuba, dat nog ongeslagen is, en Venezuela.

undefined

Meer over