Honkballers lijden nederlagen tegen Japan en de VS

De Nederlandse honkbalploeg is het wereldkampioenschap in Nicaragua begonnen met twee ingecalculeerde nederlagen. Japan bleek in Leon, vooral door de sterke slagploeg, te sterk....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Erik Lommerde kende een moeizame start tegen de profs uit Azië. De pitcher van Kinheim moest in iets meer dan drie innings twaalf honkslagen toeslaan. In die periode bereikten acht Japanners de thuisplaat. Lommerde werd afgelost door Eduard van Bennekom, die bij zijn debuut in zes innings maar één rake tik behoefde te incasseren.

Nederland produceerde in het duel, dat twee uur te laat begon, acht honkslagen. Drie daarvan kwamen op naam van Evert-Jan 't Hoen, die daarmee tegen de Japanse werpers Sugiura en Kawajiri een score van 100 procent behaalde. Twee spelers van bondscoach Jan Dick Leurs tekenden voor een punt, te weinig om de Japanners echt te bedreigen.

In Managua profiteerden de Amerikanen, die eerder met 13-2 van Canada hadden gewonnen, voor slechts 250 toeschouwers van vier veldfouten van de Nederlandse formatie. Het kwartet was in de eerste twee slagbeurten goed voor zes punten.

Werper Harry Koster kreeg negen honkslagen te verwerken, waaronder twee homeruns van Jenkins. In de zevende inning werden op een klap van Marcel Joost de twee Nederlandse punten gescoord.

Meer over