Honger en strijd in Somalie nemen wer toe

MOGADISHU Een kwart van de jonge kinderen in de Somalische hoofdstad Mogadishu lijdt honger en de voedselsituatie is precair, zo heeft de Franse hulporganisatie Action Internationale Contre La Faim zaterdag gezegd....

Reuter

De Franse hulporganisatie zei 1800 kinderen in de hoofdstad te hebben onderzocht, waarbij bleek dat '25 procent van de kinderen onder de vijf ondervoed is'. Volgens Action Internationale hebben het vertrek van de Verenigde Naties en van hulporganisaties uit Somalië tot gevolg gehad dat vijftienduizend gezinnen in Mogadishu geen inkomsten meer hebben en geen voedsel kunnen kopen op de markt.

In midden-Somalië is vorige week hevig gevochten tussen aanhangers van Mohamed Farah Aidid, die zichzelf vorige maand tot president heeft uitgeroepen, en aanhangers van ex-dictator Siad Barre, zo zei een woordvoerder van de laatsten zaterdag. Er vielen zeker 31 doden en 50 gewonden. Een woordvoerder van Aidid zei dat de strijd was uitgebroken nadat aanhangers van Barre dorpen hadden aangevallen in de streek Galgadud en daarbij 23 mensen hadden gedood.

Meer over