Honderden kinderen ontvoerd in Nigeria

Honderden kinderen van een middelbare school in het noordwesten van Nigeria worden vermist na een aanval van een gewapende bende op vrijdagavond.

Foto van een klaslokaal van de kostschool in het Kankara-district, na de aanval waarbij honderden kinderen zijn verdwenen. Beeld REUTERS
Foto van een klaslokaal van de kostschool in het Kankara-district, na de aanval waarbij honderden kinderen zijn verdwenen.Beeld REUTERS

Op de kostschool in het Kankara-district zaten circa achthonderd leerlingen en ongeveer de helft daarvan is verdwenen, vertelden een ouder en een schoolmedewerker zaterdag. De politie jaagt samen met het leger en de luchtmacht op de overvallers die de kinderen hebben meegenomen, vermoedelijk om losgeld te krijgen.

De noordwestelijke provincie Katsin is geregeld het toneel van ontvoeringen voor losgeld door gewapende bendes. In het noordoosten van het Afrikaanse land zijn het meestal militante islamitische groeperingen zoals Boko Haram die kinderen ontvoeren.

Berucht was de ontvoering van 276 schoolmeisjes door Boko Haram in april 2014. Veel van hen zaten jarenlang gevangen. Nog steeds zijn niet alle meisjes teruggevonden.

Updates volgen.

LEES OOK:

Zeker 110 mensen vermoord in noorden van Nigeria, terreurorganisatie Boko Haram verantwoordelijk

Strijders van Boko Haram hebben zaterdag in het noordoosten van Nigeria zeker 110 mensen gedood tijdens een aanval op een dorp en arbeiders op een rijstveld. De islamitische terreurorganisatie Boko Haram zaait al sinds 2009 terreur in de regio.

Meer over