HONDERD FRAGMENTEN

De Canadese dj/producer Richie Hawtin experimenteert voortdurend met de nieuwste technische snufjes. Zo bracht hij in 1999 Decks, FX & 909 uit, een mixalbum waarop hij drie draaitafels én allerhande effect-apparatuur bedient....

Op DE9: Transitions gaat Hawtin weer een stapje verder door met demuzieksoftware Ableton één compositie te maken van ruim honderdfragmenten van nummers van hemzelf en minimal-dj`s als Matthew Dear enRicardo Villalobos. De minimale techno klinkt kaal en monotoon maar heefteen broeierige sfeer en is rijk aan details. Transitions klinkt als éénlange compositie met de opbouw van een klassieke dj-set; na een lang introvolgt halverwege een climax met pompende ritmes vol metalige klanken mettegen het einde wat dromerige melodieën.

Een welkome aanvulling op de abstracte techno is de bonus-dvd met tweenieuwe videoclips, een interview en een live-set van een half uur. Ook dedvd bevat een noviteit: een grafische weergave van hoe de ruim honderdnummers aan en door elkaar zijn gemixt.

Meer over