NieuwsHomofobe aanval

Homostel dat in Amsterdam hand in hand liep voor de tweede keer aangevallen

Een homostel dat Eerste Paasdag al werd belaagd, is afgelopen zondag opnieuw aangevallen door een groep in Amsterdam-Oost. Volgens hun advocaat Sébas Diekstra gebeurde dit toen ze hand in hand over straat liepen.

Het is de tweede keer in een maand dat de twee werden belaagd omdat ze elkaars hand vasthielden. Beeld ANP XTRA
Het is de tweede keer in een maand dat de twee werden belaagd omdat ze elkaars hand vasthielden.Beeld ANP XTRA

Een van de mannen is hierbij mishandeld, aldus Diekstra maandag op Twitter. Hij werd van achteren geschopt en ging daarbij onderuit. Het stel alarmeerde de politie, die snel ter plaatse was. Daarop vluchtten de belagers weg. Een van de mannen is aangehouden door agenten, aldus de advocaat.

Een maand geleden werd hetzelfde stel ook al uitgescholden en met doodsverwensingen bedreigd toen ze hand in hand naar de supermarkt liepen. De mannen belden de politie en maakten in de tussentijd opnames die ze deelden op sociale media.

Toen agenten bij het incident van vorige maand ter plaatse kwamen, gingen de jongens ervandoor. Twee tieners kwamen later terug en bespuugden de twee mannen. Een 15-jarige verdachte meldde zich later op het politiebureau. Hij werd aangehouden. De politie is nog op zoek naar de overige jongeren.

De mannen wilden afgelopen zondag direct aangifte doen van de mishandeling. Dit zou volgens de agenten ter plaatse niet direct kunnen omdat het te druk was. Ze kunnen donderdag terecht, aldus Diekstra.

Meer over