'Hollywood-beer' doodt trainer

Een grizzlybeer heeft in een trainingscentrum voor filmdieren in Californië één van zijn trainers in de nek gebeten en gedood.

Van onze verslaggever Thomas van der Kolk

Randy Miller, stuntman en eigenaar van het trainingscentrum, heeft geen idee hoe het drama zich heeft kunnen voltrekken. 'Rocky is een liefdevolle, vriendelijke en veilige beer', zei hij woensdagavond tegenover persbureau AP. 'Het was een routineklus voor hem. Rocky is getraind om met ervaren trainers te worstelen.'

Reclamespot
Toch ging het dinsdag tijdens de opnames van een reclamespot goed mis. Randy Millers neef Stephan, één van de trainers, werd plotseling in de nek gebeten en overleed korte tijd later aan zijn verwondingen. Met behulp van pepperspray wisten medewerkers van het centrum de 2,3 meter grote, ruim driehonderd kilo wegende beer uit te schakelen en konden zij voorkomen dat er meer slachtoffers vielen.

Volgens het trainingscentrum behoorde Rocky tot de bestgetrainde beren in de showbusiness. Behalve in de film Semi-pro, waarin hij worstelt met acteur Will Ferrell, heeft de grizzly rollen vertolkt in diverse reclamespots.

Het is nog niet bekend wat er nu met Rocky gaat gebeuren. De kans bestaat dat hij geëuthanaseerd wordt. Tot daar een besluit over genomen is, blijft de beer in zijn kooi en worden er geen nieuwe opnamen met hem gemaakt.

Fragment uit de film Semi-Pro met Will Ferrell en beer Rocky

]]>

Randy Miller als stuntman voor Will Ferrell tijdens een repetitie voor Semi-Pro

]]>

Reportage van persbureau AP over het dodelijke incident

]]>

Rocky (AP) Beeld
Rocky (AP)
Meer over