Holland Festival strikt 'de engel van Libanon'

AMSTERDAM -De Libanese zangeres en superster Fairouz (75) maakt komende zomer haar debuut op een Nederlands concertpodium. De Arabische diva, bijgenaamd 'de engel van Libanon', is gestrikt door het Holland Festival om op te treden in theater Carré, als slotconcert op 26 juni.


De festivalleiding maakte gisteren het programma voor de editie 2011 bekend. Volgens de artistiek directeur Pierre Audi bepaalt de strijd tussen orde en chaos van de Griekse god Dionysos dit jaar het festival, dat van 2 tot en met 26 juni wordt gehouden in Amsterdam.


Het Holland Festival lijkt te hebben gekozen voor een breder en gevarieerder aanbod. Zo heeft het festival de musical Fela! geprogrammeerd en speelt de Amerikaanse rockband The National een 'multimediaal concert'. De Nederlandse Opera brengt Dionysos van de componist Wolfgang Rihm, onder regie van Pierre Audi. De Franse actrice Isabelle Huppert treedt aan in het toneelstuk Un Tramway, naar Tennessee Williams, in regie van Krzysztof Warlikowski. Het festival opent met de opera Mea Culpa (2009) van de Duitse cineast Christoph Schlingensief die het stuk schreef nadat bij hem longkanker was geconstateerd. Hiermee brengt het festival een hommage aan Schlingensief, die vorig jaar overleed.


Meer over