Holland Festival en Amy Schumer

Meer dan honderd voorstellingen in een maand biedt het Holland Festival en toch moet u snel beslissen want de kaarten gaan hard.

Amy Schumer staat in augustus in de Heineken Music Hall. Beeld ap
Amy Schumer staat in augustus in de Heineken Music Hall.Beeld ap

De voorstelling Privacy - waarin acteurskoppel Wine Dierickx en Ward Weemhoff zich letterlijk en figuurlijk blootgeeft - is uitverkocht, de kaarten voor de try-outs van Husband and Wives van Toneelgroep Amsterdam zijn al vergeven.

Gelukkig blijft er genoeg over. Voor theaterstuk Ça ira (1) Fin de Louis, in deze krant omschreven als een onderzoek naar de revolutie, zijn dit weekend nog kaarten beschikbaar. Ook de opera Pique Dame van Tjaikovski (1890), uitgevoerd door het Nationale Opera & Ballet, is aan te raden. De homoseksualiteit van de componist (die daar zelf niet voor uitkwam) staat in deze interpretatie centraal. Even uit de comfort zone kan met AAA 'pop-art'. De Amerikaanse popartiest Son Lux speelt met het Koninklijk Concertgebouworkest. Verwacht een spannende combinatie van post-rock, hiphop en klassieke muziek.

Verder

De Amerikaanse comédienne Amy Schumer komt in augustus naar Nederland. Schumer, bekend van haar serie Inside Amy Schumer en de film Trainwreck (2015), geeft een show in de Heineken Music Hall.

Meer over