het weer18 juni 2018

Hogere temperaturen en nauwelijks regen

De komende dagen gaat de temperatuur omhoog, maar hoe warm het in de tweede helft van de week exact gaat worden, is nog onzeker.

null Beeld RV
Beeld RV

Vandaag wordt het 18 tot 22 graden, met de hoogste temperaturen in Brabant en Limburg. Net als in het weekend trekken er wolkenvelden over het land, maar regen valt er nauwelijks. Later vandaag kan de zon mogelijk wat uitbundiger doorbreken, want de stijgende luchtdruk doet een deel van de wolken oplossen. De wind waait uit het westen en is zwak tot matig, 2 tot 4 Bft.

Morgen verandert er in eerste instantie nog weinig. ’s Middags neemt de wind snel af waardoor de aanvoer van Noordzeewolken stagneert. De wolken boven land lossen op en de zon gaat schijnen. Bij weinig wind wordt het warmer dan vandaag: 19 tot 23 graden.

Woensdag zijn er flinke perioden met zon en bevinden we ons volledig in de warme lucht. Daardoor wordt het bijna overal meer dan 25 graden. Misschien kan het op een enkele plek zelfs 28 of 29 graden worden.

Daarna is de grote vraag waar het hogedrukgebied komt te liggen en hoe sterk het zal zijn. Indien de luchtdruk iets daalt, kan de wind vanaf de Noordzee weer wolken aanvoeren en ook minder warme lucht. Er zijn echter ook berekeningen waarin de luchtdruk hoog genoeg is om de zomerwarmte in ­Nederland te houden.

Meer over