Hof sluit dossier Superclub met lichtere straffen

Het gerechtshof in Antwerpen heeft woensdag in hoger beroep iets lichtere straffen uitgesproken tegen enkele hoofdrolspelers in de ondergang van de Belgische videoketen Superclub....

De oprichter, Maurits De Prins, kreeg vier jaar cel wegens misbruik van vertrouwen, oplichting en valsheid in geschrifte. De rechtbank in Hasselt veroordeelde hem begin vorig jaar nog tot vijf jaar, waarvan één voorwaardelijk. De gewezen financieel directeur van Philips België, Jaap van Weezendonck, moet een boete betalen wegens het vervalsen van een prospectus. Eerder kreeg hij drie maanden voorwaardelijk. Philips was hoofdaandeelhouder van Superclub, dat in 1997 failliet ging.

De Prins verkocht in 1989 voor 30 miljoen euro aandelen aan de Kempense Steenkolenmijnen (KS), terwijl hij wist dat de werkelijke waarde veel lager lag. Het was overheidsgeld, waarmee activiteiten moesten worden ontwikkeld na de sluiting van de mijnen. De investering bleek snel weggegooid geld. Beloftes over de bouw van een filmstudio zijn nooit nagekomen.

Meer over