Hoensbroek heeft na zege op Zundert titel vrijwel op zak

Hoewel tijdens dit seizoen toch al van zes verliespunten sprake is kan de titel in de eredivisie driebanden Hoensbroek nauwelijks meer ontgaan....

Van onze biljartmedewerker

ZUNDERT

In Zundert haalde het team van Dick Jaspers een eenvoudige overwinning. De kopman zelf versloeg Raymond Ceulemans in 34 beurten met 50-44, terwijl de Deen Tonny Carlsen met 50-38 in het voordeel bleef tegen Frédéric Caudron. Voor Roland Forthomme werd het tegen Ad Broeders met 50-26 zelfs een eentonige wedstrijd. De enige zege voor de thuisclub kwam op naam van Louis Havermans, die met 50-43 over de uiterst traag spelende Dick van Uum de baas bleef.

De directe concurrent en titelverdediger Hengelo won weliswaar met 6-2 van Etten-Leur (Raimond Burgman schitterde tegen Rini van Bracht met 50-23 in maar 24 beurten, hetgeen voor Burgman een partijgemiddelde van 2.083 betekende), maar lijkt met de twee punten achterstand gedoemd een achtervolgingsrace te houden. Daarentegen is het resterende programma van Hoensbroek veel eenvoudiger dan dat van Hengelo.

De Limburgers krijgen het nog in degradatiegevaar verkerende Krimpen aan de IJssel op bezoek en moeten nadien nog naar Utrecht om de club van die naam te bekampen. De laatste speelde zich door de 8-0 zege op Rotterdam zo goed als in veiligheid. Hengelo heeft niet alleen veel minder partijpunten verzameld, die doorslaggevend zijn bij gelijk eindigen, maar ook een zwaarder programma. Volgende week moet het op bezoek bij Zundert, waar de tweede plaats achter Hoensbroek in het geding is en op de laatste speeldag komt Heeswijk-Dinter op bezoek. Dit team won met 6-2 van het gedegradeerde Amsterdam en klom daardoor op naar de vierde plaats.

In Heeswijk-Dinther gebeurde er ook iets unieks. Terwijl de thuisclub al een onoverbrugbare voorsprong had genomen, gaf Semih Sayginer, de kopman van Heeswijk-Dinther, op. De Turkse vedette was zaterdag in Nederland gearriveerd met een pijnlijke amandelontsteking. Ondanks antibiotica was Sayginer toch niet bij machte om tegen Frans de Vries zijn partij uit te spelen. Bij 12-10 in het voordeel van de Turk gaf hij na 22 beurten op. Het had geen invloed meer op de einduitslag omdat Dielis, Weijenburg en Habraken hun tegenstanders Nieuwenburg, Vet en Groen ruimschoots de baas waren.

Stand eredivisie: Hoensbroek 16-26, Hengelo 16-24, Zundert 16-21, Heeswijk-Dinther 16-21, Etten-Leur 16-21, Rotterdam 16-12, Utrecht 16-12, T/Zundert 16-9, Krimpen aan de IJssel 16-8, Amsterdam 16-5.

Meer over