Hoe je een functioneringsgesprek voert, en zijn we preutser geworden?

De Tweede Kamer wil een debat over Van der G., jonge stellen zonder kinderen zijn het gelukkigst en een interview met rapper Fouradi, de belangrijkste man achter Simon 'X-factor' Cowell. Genoeg te bespreken aan de lunchtafel.

Just Fontein
Logo van Volkswagen weerspiegeld in een plas water Beeld anp
Logo van Volkswagen weerspiegeld in een plas waterBeeld anp

De ochtend in vogelvlucht

- Minister Ard van der Steur moet met spoed naar de Tweede Kamer komen om uitleg te geven over berichtgeving in de Volkskrant dat het Openbaar Ministerie zelf heeft aangedrongen op krantenfoto's van Volkert van der G. De Kamerleden Louis Bontes (VNL) en Peter Oskam (CDA) hebben dat vanochtend laten weten.

- De levenskwaliteit in Nederland is gemiddeld hoog maar zeer ongelijk verdeeld. Er gaapt een groot gat tussen de groep Nederlanders die het materieel zeer goed heeft, gezond en gelukkig is (een derde) en de groep die het op die drie fronten flink tegenzit (een kwart), zo onderzocht het CBS.

- Bedrijven lijken zo langzamerhand de magere jaren achter zich te laten. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bleek woensdag dat de binnenlandse winsten van bedrijven, exclusief financiële instellingen, bijna op het niveau liggen van voor de crisis.

- Voor de derde dag op rij kelderde het aandeel Volkswagen op de beurs. Het aandeel verloor kort na opening bijna 7 procent.

Een + achter een artikel?

Artikelen met een + erachter zijn uiteraard gratis te lezen voor abonnees van de Volkskrant. Nog geen abonnee? Geen nood! U kunt de Volkskrant hier twee weken gratis en zonder verplichtingen proberen.

Voor aan de lunchtafel

Zijn we de afgelopen decennia preutser geworden, vraagt Haro Kraak zich af in zijn tv-recensie. En hoe is het eigenlijk te verklaren dat een uitzending van Spuiten & Slikken op npo.nl pas na tien uur 's avonds te bekijken is? 'Het pornoreservoir is gratis en gigantisch, maar op het internet van de publieke omroep krijg je overdag huidkleurige blokjes te zien als je een tamelijk brave talkshow over seks en drugs wil kijken. Als we niet preutser zijn, worden we wel betutteld om het te worden.' (+)

We gaan naar het einde van het jaar, het beoordelingsgesprek komt eraan. Of is het toch een functioneringsgesprek? Vijf punten om op te letten bij gesprekken met een leidinggevende. (+)

En kent u Fouradi nog? Van dat hitje 1 ding? Of dan kent u misschien Monsif? Of Aliyah? Nee, als u veel radio luistert waarschijnlijk niet. Brahim Fouradi is de man achter deze YouTube-sterren en inmiddels ook de vaste assistent van Simon 'X Factor' Cowell. Op bezoek in Londen, waar hij tegenwoordig woont en werkt: 'Over vijf jaar moet hij miljonair zijn, als hij zijn label La Foux verkoopt. Of over tien jaar. Hij houdt van geld verdienen. Altijd gedaan.' (+)

(tekst gaat verder na de video)

Grabbelton Internet

Bakfietsen en hun welbekende bestuurders, de bakfietsmoeders, zijn nou niet bepaald geliefd in het Amsterdam. Een van de grootste kritiekpunten is de ruimte die de fietsen innemen op stoepen en in fietsenrekken. Op Twitter verscheen vandaag de foto hiernaast: koren op de molen van de bakfietshater.

Vorige week bracht Nintendo een doe-het-zelfpakket op de markt waarmee iedereen zijn eigen Mario-game kan maken. Met Super Mario Maker krijgen zijn fans een gereedschapskist in handen met zestig objecten. Er zijn vier uitvoeringen: in de nog blokkerige oerversie van de allereerste Mario-game, Super Mario Bros. uit 1985 waarvan Nintendo 40 miljoen exemplaren verkocht, Super Mario Bros. 3 (1988), Super Mario World (1992) en New Super Mario Bros. U (2012).

Om te voorkomen dat mensen anderen opzadelen met onmogelijke missies, worden die doe-het-zelf-levels pas zichtbaar voor anderen als de scheppers ze zelf een keer tot het einde hebben weten uit te spelen. Bekijk hieronder een level, gemaakt in de stijl van Super Mario World: 'Het moeilijkste level ooit'.

Stiekem meedoen met de training van FC Utrecht, dat lukte de jongens van Streetlab niet. Bij het Duitse Schalke dan? Ook een goed idee. Kun je zonder enig talent meetrainen bij een Europese topclub? Antwoord op de vraag zie je hieronder.

Elke middag op mobiel?

Dit overzicht elke middag rond 12 uur op mobiel ontvangen? Klik hier.

null Beeld Sigmund
Beeld Sigmund
Meer over