Hoe gaat het met....?

In januari vertrokken ze, de zeven wereldreizigers die op onregelmatige basis verslag doen van hun belevenissen voor de achterpagina...

Frans Simmes (19) vertrok in eerste instantie naar Australië, om daarna af te reizen naar Nieuw-Zeeland. Daarna keerde hij terug naar Australië, om uiteindelijk een paar weken op Bali door te brengen. Over wat er daarna gebeurt wil hij voorlopig nog niet nadenken: de gedachte aan een terugkeer naar Nederland stemt hem treurig.

Op dit moment verblijft Simmes opnieuw in Australië, na een erg aangenaam verblijf in Nieuw-Zeeland, waar wandelen de belangrijkste dagbesteding was. Dat zelfs wandelen gevaarlijk kan zijn was te lezen in een vorige aflevering: een reisgenote raakte als gevolg van verdwalen op een berg onderkoeld en verloor zelfs even het bewustzijn.

Desondanks neemt Simmes tijdens zijn reis nog steeds risico's in de vorm van skydiven, met slecht onderhouden huurauto's de berg af gaan en blootsvoets Ayers Rock be -klimmen, met twee reusachtige bloedblaren als gevolg. Simmes: 'Ik liep drie dagen als een manke aap.'

Ook niet zonder risico– maar wel goed afgelopen – was het spontaan bombarderen van de binnenstad van Darwin tot kampeerplek. Geen hond die er wat van zei, in tegenstelling tot de boswachter een paar dagen eerder, toen ze hun tent per ongeluk midden in een natuurpark hadden neergezet.

Op Bali proberen Simmes en zijn reisgenoten zoveel mogelijk in hostels te slapen, al was het maar omdat ze dan kunnen ontsnappen aan muggen in hun tent.

Meer over