Hockeyers walsen met galavoorstelling over Canada heen

De Nederlandse hockeymannen hebben dinsdag hun derde wedstrijd in het olympisch toernooi gewonnen. Tegen Canada wonnen de Nederlanders eenvoudig met 7-0. Nederland staat na drie duels met zeven punten tweede in poule B, achter Duitsland dat drie krappe zeges op rij noteerde.

Jeroen Hertzberger (rechts) was goed voor twee punten tegen Canada. Beeld ap
Jeroen Hertzberger (rechts) was goed voor twee punten tegen Canada.Beeld ap

Seve van Ass opende in de negende minuut de score voor Nederland uit een strafcorner. Jeroen Hertzberger kreeg vervolgens een paar kansjes om de score te verdubbelen maar kreeg de bal niet langs doelman David Carter. Canada loerde op de counter en stelde doelman Jaap Stockmann enkele keren op de proef.

In het tweede kwart bracht de strafcorner opnieuw uitkomst voor Nederland. Mink van der Weerden sleepte de bal feilloos de hoek van een kansloze lijnverdediger in. Hertzberger tilde de Nederlanders vervolgens op slag van rust naar 3-0.

In het derde kwart was het opnieuw Hertzberger die scoorde, dit keer op aangeven van Jorrit Croon. In het vierde kwart tilde Oranje via tweemaal Van der Weerden en eenmaal Kemperman de eindstand naar 7-0.

Nederland is net als Duitsland verzekerd van een plaats in de kwartfinales.

Nederland was veel te sterk voor de Canadezen. Beeld afp
Nederland was veel te sterk voor de Canadezen.Beeld afp
Meer over