Hier zijn de van Rossems, The Graham Norton Show

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Redactie
Een poster met Maarten (M), Vincent en Sis van Rossem tijdens de presentatie van de serie Hier zijn de Van Rossems, waarin zij culturele verkenningen maken door steden in Nederland, België en Duitsland. Beeld anp
Een poster met Maarten (M), Vincent en Sis van Rossem tijdens de presentatie van de serie Hier zijn de Van Rossems, waarin zij culturele verkenningen maken door steden in Nederland, België en Duitsland.Beeld anp

Studio sport

NPO 2, 17.50 uur

Rechtstreeks verslag van de tweede dag van de WK afstanden in Thialf. De vrouwen schaatsen de 1.000 meter en de vijf kilometer. Bij de mannen worden er medailles verdeeld op de 1.500 meter en de ploegenachtervolging. Voor Nederland komen onder anderen Marrit Leenstra, Koen Verweij en Ireen Wüst op het ijs.

Hier zijn de van rossems

npo 2, 20.25 uur

Ruim 1 miljoen mensen zagen vorige week hoe Maarten, Sis en Vincent van Rossem Maastricht onveilig maakten. Worden dat er meer of minder voor aflevering 2? De broers en zus laten hun licht dit keer schijnen over (de geschiedenis) van Rotterdam en doen daarvoor onder anderen de gloednieuwe Markthal aan.

Maarten (R), Vincent en Sis van Rossem tijdens de presentatie van de serie Hier zijn de Van Rossems. Beeld anp
Maarten (R), Vincent en Sis van Rossem tijdens de presentatie van de serie Hier zijn de Van Rossems.Beeld anp

Inspector Banks

een, 20.35 uur

Detective Chief Inspector Alan Banks en zijn assistent Annie Cabbot onderzoeken een brandstichting op een woonboot. Naast het verkoolde lichaam van ene Leslie Whittaker, vinden ze er ook een koffer met een vervalst schilderij van Turner. Het spoor leidt naar een plaatselijke kunstenaar, Jake McMahon.

Italy unpacked

bbc 2, 22.00 uur

Start van nieuwe reeks waarin kunstkenner Andrew Graham-Dixon en chef-kok Giorgio Locatelli een tripje maken van het zuiden van Italië naar de oostkust. De reis begint in Basilicata, waar ze het deels uit een berg uitgehouwen stadje Matera bezoeken. In een opgeknapte grot kookt Locatelli een bordje eten.

Nick cave, 20.000 days on earth

npo 2, 23.25 uur

Verslag van een fictieve dag uit het leven van zanger, muzikant, componist en schrijver Nick Cave. In gesprekken met onder anderen zangeres Kylie Minogue, acteur Ray Winstone en psychoanalist Darian Leader vertelt Cave over zijn drijfveren: zichzelf verliezen en niets vergeten.

Nick Cave. Beeld epa
Nick Cave.Beeld epa

The graham norton show

bbc 1, 23.35 uur

Ook Graham Norton kan er niet omheen: Fifty Shades of Grey is in de bioscopen gearriveerd en dus is hoofdrolspeler Jamie Dornan, Mr. Grey himself, te gast. Daarnaast schuiven actrice en comédienne Julie Walters (Mamma Mia) en acteur Stephen Mangan (Episodes) aan. Muziek is er van Charli XCX en Rita Ora.

De hoofdrolspelers van Fifty Shades of Grey, Dakota Johnson en Jamie Dornan. Dornan is vandaag te gast bij Graham Norton Beeld afp
De hoofdrolspelers van Fifty Shades of Grey, Dakota Johnson en Jamie Dornan. Dornan is vandaag te gast bij Graham NortonBeeld afp
Meer over