WeerberichtZaterdag 9 en zondag 10 november

Het weerbericht voor zaterdag 9 en zondag 10 november: van tijd tot tijd zon

In het noorden van het land zijn veel wolken aanwezig. Meer naar het zuiden wordt de kans op een bui kleiner en schijnt de zon van tijd tot tijd. Beeld ANP
In het noorden van het land zijn veel wolken aanwezig. Meer naar het zuiden wordt de kans op een bui kleiner en schijnt de zon van tijd tot tijd.Beeld ANP

Een klein lagedrukgebied trekt zaterdag net ten noorden van de Wadden­eilanden langs, daardoor zijn de verschillen in het weerbeeld nogal groot. Vooral in het noorden van het land zijn er veel wolken aanwezig en kan een bui voorkomen. Meer naar het zuiden wordt de kans op een bui kleiner en schijnt de zon van tijd tot tijd.

De wind komt voornamelijk uit het zuidwesten en waait in het Waddengebied tijdelijk vrij krachtig. De temperatuur ligt in de middag rond een graad of 9. De meeste wolken lossen in de avond op.

In de nacht naar zondag blijft het droog en koelt het verder landinwaarts tijdens brede opklaringen af tot rond het vriespunt, plaatselijk is er kans op lichte vorst en mist. In de kuststreken ligt de minimumtemperatuur omstreeks 2 graden.

Zondag gaat koud van start. Het blijft vrijwel overal droog en de zon komt nu en dan tevoorschijn. Het wordt in de middag ongeveer 8 graden, de wind houdt het rustig.

Volgende week is het licht wisselvallig. Maandag voert een matige zuidwestenwind veel bewolking met vooral in de middag nu en dan regen aan. Met een maximumtemperatuur rond 6 graden is het koud voor begin november. Daarna blijft het vrij koel en komt er op dinsdag nog een enkele bui voor. In de tweede helft van de nieuwe week is de kans op regen klein.

Meer over