Weerberichtzaterdag 24 november 2018

Het weerbericht voor zaterdag 24 november: regen en kans op natte sneeuw

Regen in het centrum van Den Haag. Beeld ANP
Regen in het centrum van Den Haag.Beeld ANP

Het weekeinde verloopt waterkoud met hooguit 4 tot 6 graden. Zaterdag schuift een gebied met regen over een deel van het land, laat op de dag valt lokaal misschien ook natte sneeuw.

Zondag is het droger, maar het blijft grotendeels bewolkt. Het bewolkte weer wordt veroorzaakt door een lagedrukgebied. Het systeem trekt van Frankrijk via België naar het midden van Duitsland. In ons land waait een noordoostenwind, waardoor het koud blijft. Bij het lagedrukgebied hoort ook een dikke laag bewolking met neerslag.

Zaterdag breidt het regengebied zich eerst noordwaarts uit, maar draait in de namiddag en ‘s avonds via het oosten en zuidoosten weer weg. De regen begint in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland al vroeg in de ochtend. Ergens in de middag bereikt de neerslag Gelderland en Overijssel, en mogelijk ook Utrecht en Flevoland. Vanaf een uur of 4 is er ook wat regen mogelijk in Zuidoost-Friesland, Drenthe en in delen van Groningen. Elders blijft het zo goed als droog en schijnt eerst nog een zwakke zon. In de avond trekt de neerslag naar Duitsland. Omdat de lucht afkoelt, valt misschien even natte sneeuw.

Zondag kan vooral in de kustgebieden een bui vallen. Elders blijft het overwegend droog, maar wel bewolkt. Bij een matige noordoostenwind, 3 of 4 Bft, voelt het kil aan.

Meer over